1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeşil Fırın'dan açıklama
Yeşil Fırın'dan açıklama

Yeşil Fırın'dan açıklama

"19 Mayıs 2024 Pazar günü Gürselpaşa şubemiz önünde yaşanan talihsiz olayla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek açısından bu zorunlu açıklamayı yapıyoruz."

A+A-

Yeşil Fırın tarafından yapılan açıklama şöyle,

Olay günü saat 18.20 sularında beraberindeki iki çocuğu ile işletmemizden alışverişini tamamlayan bir müşterimiz, yaya olarak yolun karşısına geçmek istiyor. O esnada başka bir firmanın kuryesi, dikkatsizce kullandığı motoru müşterimizin ve çocuklarının üzerine sürüyor. Müşterimizin sözlü şekilde uyarısına, motor üzerindeki kurye küfürle karşılık veriyor. O esnada işletmemizde bulunan ve işletme sahibimiz Faruk Korkmaz’ın kardeşi Servet Korkmaz daha dikkatli motor kullanması konusunda kuryeyi uyarıyor. Bu uyarıya aynı şekilde küfürle karşılık veren kurye, Servet Bey ve orada bulunanlar tarafından güç kullanılarak uzaklaştırılıyor. Yaklaşık 20 dakika sonra tekrar işletmemiz önüne gelen kurye bu kez beraberinde getirdiği silahını Servet Korkmaz’a yönelterek ateşliyor. Kurşunlar Servet Korkmaz’ın bedenine isabet etmezken, gömleği ve pantolonunu sıyırıyor. O esnada işletmemizde bulunan onlarca müşterimizin önünde gerçekleşen bu olay herkese korku ve panik yaşatıyor.

Çalışanlarımız tarafından şahsın elinden önce silah alınıyor ve saldırgan etkisiz hale getirilmek isteniyor. İşletmemizde bulunan müşterilerimizin olaydan daha çok etkilenmemesi için çağrılan güvenlik güçleri beklenirken, saldırgan birkaç kişi tarafından yolun karşısına götürülmek isteniyor. Fakat şahıs onca kişiye hakaretler ve küfürler savurmaya ve direnmeye devam ediyor. Bunun üzerine saldırganı etkisiz hale getirmeye yönelik çabalar devam ediyor. Olayın sonunda silahlı saldırgan, gelen güvenlik güçlerine teslim ediliyor.

Kamuoyuna yansıyan güvenlik kamerası görüntüleri işletmemize aittir. Görüntüleri paylaşırken halkın korku ve panik yaşamaması için silahlı saldırı anını vermeyi uygun görmemiştik. Ancak görüntüler mevcut haliyle izlendiğinde çok sayıda insanın bir kişiyi darp ettiği şeklinde bir algının ortaya çıkmasından rahatsızlık duyduk. Bu nedenle olayın tamamını gösteren kamera kaydı görüntülerini kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyduk.

Bu vesileyle, söz konusu münferit olayın işletmemizle direk ilgisi olmadığı gerçeğini bir kez daha vurgulamakta fayda görüyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.