1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ve Dinozor Park soruşturması açıldı: Mülkiye başmüfettişi meclis üyelerinin ifadelerini istedi!
Ve Dinozor Park soruşturması açıldı: Mülkiye başmüfettişi meclis üyelerinin ifadelerini istedi!

Ve Dinozor Park soruşturması açıldı: Mülkiye başmüfettişi meclis üyelerinin ifadelerini istedi!

Soner Çetin tarafından müteahhit firmaya usulsüz verilen yeşil alan davası sonrası başmüfettiş dönemin meclis üyelerinin ifadesini istedi

A+A-

Adana'nın Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'nde bulunan Doğal Park 2 ismini taşıyan yeşil alan üstüne yapılan Jurassic Park (Dinozor Park) 3 Ekim 2015 tarihinde dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılmıştı.

kilicdaroglu-adanada-2-acilis-yapti-h28053-1.webp

Dönemin Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin o günlerin öncesinde Çukurova'nın cadde ve sokaklarını donattığı afişlerle, Adanalıları Kılıçdaroğlu'nun açılışını yapacağı Jurassic Park törenine davet etmişti.

Binlerce Adanalı yanlarında çocukları, omuzlarında bebekleriyle açılış törenine gelmiş, kurdelenin kesilmesiyle birlikte Adanalılar hayal kırıklığı yaşamıştı;

Giriş ücretliydi...

522011312438844.webp

BELEDİYE MECLİSİNDEN SONER ÇETİN'E TAM YETKİ

Jurassic Park belediye hizmeti olarak açılmamış, Çukurova Belediyesi meclis üyelerinin oylarıyla Çukurova İmar A.Ş. adına bedelsiz tahsisin yapılabilmesi için dönemin başkanı Soner Çetin'e verilen tam yetkiyle birlikte Soner Çetin tarafından 10 yıl süreyle müteahhit firmanın işletmesi için devredilmişti.

O günlerde halka ait yeşil alanın müteahhite verilmesi ve girişin ücretli olması Adana gündeminde uzun süre tartışılmıştı.

a1-004.jpg

JURASSİC PARK MAHKEMEYE TAŞINMIŞTI

Jurassic Park'ın açılışıyla birlkte başlayan tartışmalarla birlikte dönemin Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in Çukurova Belediyesi'ne ait yeşil alanla birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Hazinesi'ne ait yeşil alanı da müteahhit firmaya işletmesi için devrettiği ortaya çıktı.

a2-006.jpg

Konunun Adana 2. İdare Mahkemesi'nin 10.06.2016 tarihinde 2015/1504 Esas, 2016/708 Karar No'lu kararı ile teyit edilmesi üzerine 06.02.2015 tarihli ve 22 sayılı belediye meclis kararı iptal edildi.

Kararda, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Hazinesi'nin Doğal Park - 2 yeşil alanı üzerinde sahip oldukları hisselerin belediyeye devir ya da terkine ilişkin bir işlemin olmadığının görüldüğü, belediyenin sadece kendisine ait taşınmazları asli görev ve hizmetlerinde kullanmak üzere bedelli veya bedelsiz tahsis edebileceği, meclis kararıyla belediyenin tamamına ait olmayan hissedar olduğu taşınmazın hisse ayrımı yapılmaksızın ve kendi hissesini aşar şekilde tamamının Çukurova İmar A.Ş. adına tahsis edilmesinin ve belediye başkanına bu konuda yetki verilmesinin mevzuata uygun olmadığı vurgulandı.

a3-003.jpg

YIL 2024: KONU MÜLKİYE TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI'NDA

Aradan geçen yıllar içerisinde müteahhit firma tarafından işletilmeye devam edilen Jurassic Park hakkında yeni gelişmeler yaşandı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin atadığı bir mülkiye başmüfettişinin yaptığı araştırmalar sonucunda edindiği yeni bulgular ortaya çıktı.

Mülkiye başmüfettişi, Adana 2. İdare Mahkemesi'nin, müteahhide devredilen Doğal Park - 2 yeşil alanın Jurassic Park için 2016 yılında verdiği iptal kararının uygulanması için 2016 yılında 30 gün süre verdiğini, 30 gün süre içerisinde herhangi bir eylem ve işlemde bulunulmadığını tespit etti.

beyaz-minimalist-referans-mektubu-belge-2-002.png

3 YIL SONRA ALİ CENGİZ OYUNU DEVAM ETMİŞ: BU KEZ SÜRE 15 YIL!

Ayrıca başmüfettiş raporunda, 2016'da uygulanmayan iptal kararına ilişkin; 04.10.2019 tarihinde söz konusu parselin mahkeme kararına istinaden tahsisin iptal edildiğini, 7637 ada 3 No'lu parselde bulunan belediye hissesinin bu kez 15 yıl süreyle Çukurova İmar A.Ş'ye belediye meclisince tahsis edildiğini yazdı.

beyaz-minimalist-referans-mektubu-belge-3.png

DÖNEMİN MECLİS ÜYELERİ İFADE VERECEK!

Mülkiye başmüfettişi müteahhide devredilen Doğal Park - 2 yeşil alanıyla ilgili olarak; meclis kararının alınması sureti, belediye gelirlerinin azalmasına ve üçüncü kişiler lehine menfaat sağlanmasına sebep olunduğu iddiasıyla dönemin meclis üyelerinin ifadesini yazılı olarak istedi.

preview-bag-evi-hamzgg7u.jpg

MEVCUT MÜTEAHHİT DE ALT MÜTEAHHİTLERE YEŞİL ALANI SATTI

İçinde çürüyen ve maliyet nedeniyle yakılarak yok edilen dinozorlarının bulunduğu Dinozor Park, bugün hala müteahhit firma tarafından vatandaşlara ücretli şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Usulsüz kullanım bugün hala devam ederken, mevcut müteahhit firma alt müteahhitlere yeşil alanı satarak para kazanmaya devam ediyor.

images-5.jpeg

Park içerisinde uzun süredir bir düğün salonu ve bir paintball tesisi park içerisinde ücretli şekilde ticari faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor.

74863e49-d602-4dae-a5d1-848b96a2fb9a.jpeg

Dinozor Park etrafında oturan vatandaşların Çukurova Belediyesi, CİMER ve Çukurova Kaymakamlığı'na yüzlerce kez verdiği şikayet dilekçesine rağmen Çukurova Belediyesi tarafından yeşil alanda ruhsat verilmesi yasak olan işletmelerin ticari faaliyetlerinin ne zaman sonlandırılıp yeşil alanın halkın kullanımına açılacağı merakla bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.