1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Devi Sabancı'dan Yeni Rekor! 10 Ay Sürecek
Türkiye Devi Sabancı'dan Yeni Rekor! 10 Ay Sürecek

Türkiye Devi Sabancı'dan Yeni Rekor! 10 Ay Sürecek

Sabancı Vakfı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermeye devam ediyor.

A+A-

Vakfın burs programı, başarılı ve maddi imkanı kısıtlı öğrencilere üniversiteye girişten mezuniyete kadar karşılıksız destek sunuyor. Sabancı Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1500 öğrenciye, 10 ay boyunca burs verecek. Geri ödeme zorunluluğu olmayan bu burs programı kapsamında, mezun öğrenciler de isteğe bağlı olarak mentorluk yaparak bursiyerlere deneyim aktarabiliyor.

 

Türkiye Devi Sabancı'dan Yeni Rekor! 10 Ay Sürecek - Resim: 2

Sabancı Vakfı, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için çeşitli burs imkanları sunuyor. Bu burslardan bazıları şöyle:

Üniversiteye Giriş Bursu: Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) belirlenen taban puanları sağlayarak vakıf tarafından kontenjan ayrılan üniversitelere yerleşen öğrencilere veriliyor.

Kalkınmada Öncelikli İller Bursu: Sabancı Vakfı'nın belirlediği 15 ilden birinde ortaöğrenimini tamamlayıp, YKS’de il birincisi olan öğrencilere devlet üniversitelerinde veya burslu vakıf üniversitelerinde eğitim imkanı sağlanıyor.

Engelli Öğrenciler Bursu: YKS'de en üst sıralarda yer alan görme, işitme ve ortopedik engelli öğrencilere yönelik sunuluyor.

23

Türkiye Devi Sabancı'dan Yeni Rekor! 10 Ay Sürecek - Resim: 3

Sabancı Vakfı’nın burs verdiği üniversiteler arasında Boğaziçi, ODTÜ, İstanbul Teknik, Hacettepe gibi köklü kurumlar yer alıyor. Başvurmak isteyen öğrenciler, üniversitelerinin burs ofislerinden ya da Sabancı Vakfı’nın resmi web sitesi olan sabancivakfi.org adresinden detaylı bilgilere ulaşabilir, [email protected] adresine e-posta göndererek sorularını iletebilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.