Sungurbey Anadolu Lisesi Dünyanın Kapılarını Öğrencilerine Açıyor
Nitelikli Öğretmen Kadrosuyla Sungurbey Anadolu Lisesi İlklere İmza Atıyor
Sungurbey Anadolu Lisesi öğretmenleri, Nejla Han, Ferda Pepesöyler ve Kadriye Kunduracı Susüzer, öğrencilerinin ufuklarını dünyaya açtıkları; Türkiye'ye örnek bir proje olan, 'Dünya Yanıbaşımda' nın, 31 Mayıs 2022'de ki, konuğu Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademisyenlerinden Doçent Önder Tutsoy'du...
Nitelikli Öğretmen Kadrosuyla Sungurbey Anadolu Lisesi İlklere İmza Atıyor
Sungurbey Anadolu Lisesi, 2007-2008 eğitim öğretim yılında Adana ili Seyhan İlçesi 100.Yıl Mahallesinde 8251 m2 arsa üzerine 24 derslikli genel lise olarak yapılmış ve eğitim öğretime başlamıştır. 22.03.2008 tarihinde Çukurova'nın Adana'nın merkez ilçesi olması sebebi ile okul Çukurova ilçesi sınırlarına dâhil edilerek eğitim vermeye devam etmiştir. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 20.06.2008 tarih ve 5677 sayılı Makam onayı ile de Sungurbey Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı'nca Proje okula dönüştürülmüş olup halen proje okul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.
Sungurbey, Yönetimi ve bünyesinde barındırdığı nitelikli-özverili öğretmen kadrosuyla, Türkiye genelinde çok ses getiren bir eğitim kurumudur. Okulun öğretmenlerinden; Almancacı Nejla Han, Türk Dili ve Edebiyatçısı Ferda Pepesöyler ve İngilizceci Kadriye Susüzer Kunduracı'nın, öğrencilerini yeni ufuklara taşıdıkları 'Dünya Yanıbaşımda' projesiyle, belli aralıklarla, dünya çapında kariyer yapmış insanları konuk ediyorlar.
'Dünya Yanıbaşımda'nın Son Konuğu Ferda Pepesöyler Öğretmen'in Eski Öğrencisi Önder Tutsoy'du
Proje kapsamında ki organizasyona katılımcı olan son konuk Önder Tutsoy, Sungurbey Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ferda Pepesöyler'in, eskiden mesaisinde bulunduğu bir okulundan öğrencisi olması da, sahnede duygusal anlar yaşatmaya neden oldu.
Sungurbey'in Öğrencileri Elif Naz Pürçek Ve Işıl Karaytuğ Programın Moderatörlüğünü Üstlendiler
Okulun öğrencileri tarafından, büyük bir heyecan ve ilgiyle izlenen etkinliğin moderatörlüğünü, yine okuldan arkadaşları Elif Naz Pürçek ve Işıl Karaytuğ üstlenerek, programın akışını daha da renklendirdiler.
Doçent Önder Tutsoy
'Dünya Yanıbaşımda'nın bu sefer ki konuğu, Doçent Önder Tutsoy'un cv'si;
Post-Doktora The University of Manchester, İNGİLTERE / / (2013-2014)
Doktora The University of Manchester, İNGİLTERE / Electrical and Electronics Enigineering-Robotics and Artificial Intelligence Department / (2009-2013)
Yüksek Lisans The University of Manchester, İNGİLTERE / ADVANCED CONTROL AND SYSTEMS ENGINEERING / (2008-2009)
Lisans FIRAT ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE / TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ ELEKTRİK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ / (2001-2005)
AKADEMİK GÖREVLER DOÇENT ADANA ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/KONTROL VE KUMANDA SİSTEMLERİ ANABİLİM DALI/ (2017-)
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/ (2014-2017), şeklinde olan bir akademisyendir.
Tutsoy, konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte; "Sürücüsüz yani insansız işlem yapabilen teknolojiyi ifade eden otonom, birçok sektörde dönüşümü beraberinde getirdi. Üretim verimliliği açısından çok önemli bir yere sahip olan otonom teknolojisi, sürekli güncellendiği ve daha iyisini sunduğu için devamlı takip edilmesi gereken bir sistem olarak öne çıkıyor. Otomobiller, robotlar, uçaklar, gemiler gibi birçok alanda sürücüsüz yani insansız işlem yapılabilir hale geldi. Son yıllarda üretim sanayisi başta olmak üzere her sektörün gündeminde olan Endüstri 4.0’ın temelinde yatan teknolojinin de otonom ve yapay zeka olduğu belirtiliyor. İmalat sanayisinde otonom denildiği zaman ilk akla fabrikalar içerisindeki birbirleriyle iletişim kuran robotik cihazlar gelir. Hızlı ve yüksek, en doğru anlık karar analizleri sayesinde insan hatalarını ortadan kaldıran farklı özelliklere sahip bu robotlar, günümüzde artık oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Endüstri 4.0’ın gelişimiyle otonom robotlar arasındaki etkileşim de artıyor. Gelişimini sürdüren otonom robotlar, yakın zamanda herhangi bir insan kaynaklı komut almadan, kendi analiz ve öngörüleri kapsamında gözlem yaparak tüm işlemleri sorunsuz yerine getirebilecek. Yapay zeka ile doğru orantılı bir şekilde gelişecek olan bu teknoloji sayesinde; kendiliğinden öğrenen ve direkt iletişim kuran otonom robotlar ortaya çıkacak." temasını işleyerek, genç- idealist ve her biri pırıl pırıl olan SUAL öğrencilerinin ufuklarını genişletti.
'Dünya Yanıbaşımda' Projesinin Mimarları Nejla; Ferda Ve Kadriye Öğretmen, Programın Sonunda Doçent Önder Tutsoy'a Etkinliğe Konuşmacı Olarak Katılımından Dolayı,Teşekkür Ettiler.
Sungurbey Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahmut Cengiz'de Okullarında Misafir Ettikleri Doçent Önder Tutsoy'a, Etkinliğe Katılımından DolayıTeşekkür Edip, Günün Anısına Binaen de Plaket Takdim Etti.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.