Zeydan Karalar'dan Altın Portakal açıklaması: Pırlanta Portakal olsa Altın Koza ile yarışamaz

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan Altın Koza övgüsü: Altın Koza, Türkiye’nin markası oldu."

 Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Zeydan Karalar, bu yıl sinema dünyasının da daha çok ilgi gösterdiği Adana Altın Koza Film Festivali'nin artık Altın Portakal'ın önüne geçtiğini dile getirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı oturumuna Zeydan Karalar başkanlık etti. Oturum önce işçi maaşlarına dair tartışmaya sahne oldu.

Gündem dışı söz alan AKP Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, belediyenin işçi maaşlarını zamanda ödemediğini savunarak, “İşçi maaşları belediyeye devlet tarafından zamanında tıkır tıkır ödenirken, işçi maaşlarının ödenmemesi veya eksik ödenmesi kabul edilemez bir durumdur. İşçiler, şu ana kadar belediyeden 75 ila 100 bin TL alacaklarının biriktiğini bize bildirdiler. Memurların son iki aydır sosyal destekleme tazminatlarının ödenmediğini dile getirdiler” diye konuştu.

KARALAR'DAN AK Partili AVCI'YA: MİLLETİ YANILTMAYIN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Avcı'nın sözlerine yanıt verdi. Karalar, "Bu kadar bilmeden konuşan bir meclis üyesi beni hayrete düşürüyor. 'İşçi maaşlarını devlet ödüyor' diyorsunuz. Bunu nereden çıkarıyorsunuz gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Boşu boşuna milleti yanıltmayın” dedi.

'BELEDİYE İŞÇİSİNİN MAAŞINI DEVLET ÖDEMEZ'

AK Partili Avcı'nın Karalar'ın sözünü kesmesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Sözlerine devam eden Karalar, şunları söyledi:

Hiçbir belediye işçisinin maaşını devlet ödemiyor. Devlet; memurun, işçinin maaşını gönderiyor diye bir şey yok. Bizim belediye olarak üç gelirimiz var. Sürekli söylüyorum, bunu öğrenin. Birincisi; yerel gelir. İkincisi İller Bankası’ndan gelen para. Üçüncüsü; Maliye’den gelen para. İller Bankası’ndan gelen para işçi maaşlarına denk gelen bir para olmalı. Biz tüm memur ve işçilere 315 milyon TL ödüyoruz, 266 milyon TL geliyor bize. İşçi maaşları kadar para gelmediğini Cumhur İttifakı olarak söyleyin ama söylemiyorsunuz. Böyle bir para yok. Böyle olsa 550 milyon TL para gelirdi ama gelmiyor. İşçilerin 70 milyon TL civarında alacakları var. 10 aylık borç bu ama bunu ödeyeceğiz."

AKP'Lİ AVCI SÖZLERİNİ İNKÂR ETTİ

Karalar'ın sözlerinin ardından AKP'li Avcı, "Ben devlet işçi maaşlarını tıkır tıkır ödüyor demedim" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Karalar, AKP'li Avcı'ya söylediği sözlerin kayıtlara geçtiğini vurguladı.

'ALTIN KOZA, TÜRİKYE'NİN MARKASI OLDU'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar toplantıda Adana Altın Koza Film Festivali’ne de değindi. Karalar, şöyle konuştu:

"Altın Koza yaşadık. Büyük mutlulukla söylüyorum 10-11 yıldır kesintisiz devam ediyor ama Altın Koza başka mecralara taşındı. Altın Portakal ile Altın Koza yarışır gibiydi. Ama artık Altın Portakal değil, Pırlanta Portakal dahi olsa Altın Koza ile yarışamaz. Altın Koza, Türkiye’nin markası oldu. Herkesin bunda katkısı var. Herkese teşekkür ediyorum. Adana kadar hiçbir ili sinema sanatçı yetiştirmediği için bu normal. Önümüzdeki yıllarda Cannes Film Festivali ile yarışır hale getiririz. Adana’nın güzelliklerini tanıtan her etkinlik bizim için önemli bir etkinliktir."

SİYASET Haberleri

CHP Adana: Gülşah Durbay Yalnız Değildir
Ömer Çelik'ten Semih Çelik ve Sıla bebek açıklaması
Büyükşehir sokak canlılarını korumak için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini sürdürüyor
Halil Nacar: Bakanımız bizlere moral verdi
Başkan Karalar, İsrail'in katliamını lanetledi