Yüksek hızlı tren projesiyle Çukurova Bölgesel Havalimanı'na bağlantı verilecek

Gaziantep-Adana-Mersin yüksek hızlı tren projesinin Çukurova Bölgesel Havalimanı'na bağlantı vermesiyle havalimanına önemli bir ulaşım avantajı kazandırılması amaçlanıyor

Türkiye'nin Güney ve Güneydoğu bölgesini birbirine bağlayacak önemli bir ulaşım projesi hayata geçiriliyor. Gaziantep-Adana-Mersin yüksek hızlı tren projesi kapsamında Çukurova Bölgesel Havalimanı'na da bağlantı verilmesi planlanıyor.



Yapılacak olan bu bağlantı sayesinde Adana ve Mersin şehirlerinden havalimanına ulaşımına kara yolu haricinde demiryolu alternatifi de getirilecek. Yolcular, yüksek hızlı tren ile rahat ve konforlu bir şekilde havalimanına gidebilecekler.

Kucuksaat.com ekibinin görüntülediği fotoğraf ve videolarda, yapımı neredeyse tamamlanan, açılışı için gün sayılan Çukurova Bölgesel Havalimanı'na tren yolu bağlantısı için büyük bir bölümde rayların döşendiği ve çalışmalarda temponun artırıldığı görüldü.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yüksek hızlı tren ağına entegre edilmesi için çalışmalar başladı

Kucuksaat.com tarafından incelenen bölgede, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yüksek hızlı tren ağına entegre edilmesi için çalışmaların başladığı görüldü. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Adana ve Mersin gibi büyük şehirlerden direkt olarak havaalanına erişim sağlanacak ve seyahat süreleri kısaltacak.



Yüksek hızlı tren projesiyle ilgili olarak yetkililer, proje kapsamında yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini ve planlanan tarihlerde hizmete girmesi için yoğun bir çaba harcandığını belirtiyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ulaşım ağına önemli bir katkı sağlanacak ve bölge turizmi de olumlu şekilde etkilenecek.

GÜNDEM Haberleri

İrfan Doğan sessizliğini bozdu
Adana’da ormanlık alanda yangın
Gazeciler soracak, Ali Demirçalı yanıtlayacak
Adana Barosu başkanlık divanı belli oldu: Baroda bir ilk
Adana Gündemi TV A'da tartışılıyor!