"Yasal süre içerisinde müracaatınızı yapın"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek: Ödeme emirlerine riayet edilmeli

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, kamu alacaklarının tahsili için uygulanan e-haciz uygulamasından kaynaklı mağduriyet yaşamaması için devlete borcu olan esnafın, tüm kamu kurumlarından gelen ödeme emirlerine riayet etmelerini söyledi. Ödeme emrini alan borçlunun yasal süre içerisinde ilgili kuruma müracaat etmesi gerektiğini belirten Başkan Sözütek, aksi taktirde ödeme emrinin kesinleşeceğine dikkati çekti.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, kamu alacaklarının tahsili için uygulanan e-haciz işlemiyle alakalı olarak, devlete borcu veya ceza ödemesi bulunan esnafı uyardı.

6183 sayılı yasa gereği uygulanan e-haciz işleminin vergi, SGK, Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezaları başta olmak üzere kamu alacaklarını kapsadığını kaydeden Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, buna göre borçlunun gayrimenkulleri, üstüne kayıtlı araçları, PTT posta çeki hesapları ve banka hesaplarına e-haciz uygulandığını dile getirdi. 

Devlete borcu bulunan esnafı, e-haciz işleminden kaynaklı mağduriyet yaşamamaları için uyaran Birlik  Başkanı Sözütek, "e-haciz işleminin uygulanabilmesi için öncesinde borçluya bir ödeme emri tebliğ edilir. Borçlunun ödeme emrini aldıktan sonra yasal süre içerisinde ilgili kuruma müracaat etmesi gerekmektedir. Kamu borcu bulunan esnafımızınödeme emrini aldıktan sonraki yasal süre sona ermeden ilgili kuruma müracaatta bulunarak, yetkililerin yönlendirmeleri doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Aksi taktirde ödeme emrine riayet etmeyen esnafımız ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilir" dedi.

EKONOMİ Haberleri

Adana'da karpuz fideleri toprakla buluştu
Tarım sektörü temsilcileri ve elciler arasında 'Suriyeli işçi' polemiği
Adana’da 31 bin gıda denetimine 22 milyon 135 bin lira ceza
Haluk Levent: 'Coin reklamı yapmamış olsam da, bu süreçte kendimi sorumlu hissediyorum'
Adana'da mahallede 400 metrekareyle başlayan seracılık 30 dönüme ulaştı