Yanlıştan dönüldü; Halde tatil günü Cumartesi oldu

Adana Hali’nde yine eskisi gibi tatil günü Cumartesi oldu. Vali Köşger, haldeki Cuma günü tatil sorununu çözdü.

Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’ndeki Cumartesi günü yapılan tatil gününün Cuma gününe kaydırılması ile ilgili yaşanan sorunu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger çözdü. Vali Köşger, haldeki tatil gününün eskisi gibi Cumartesi günü olacağını belirtti.

Vedat Dalokay Hal Kompleksi esnafı, Adana Kabzımallar Odası’nın halin Cuma günü kapatılması kararına günlerdir tepki gösteriyordu. Hal esnafı, haldeki tatil gününün eskisi gibi Cumartesi olması için Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’den yardım istemişlerdi.

Adana ve Türkiye gündemine ilk kez kucuksaat.com'un duyurduğu, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Vedat Dalokay Hal Kompleksi ve Yüreğir Hal Kompleksi'nde tatil günlerinin Cuma gününe alınması sonrasında Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sorunun çözüldüğünü duyurdu.

Günaydın Gazetesi'nden Haydar Şengül, hal esnafının tatil sorununu TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı”nda Vali Yavuz Selim Köşger’e sordu. Vali Köşger, “Hal esnafı rahat olsun. Eski düzene geri dönecekler” diyerek hal esnafının rahat bir nefes almasını sağladı.

Vali Köşger’in girişimleri sonucunda haldeki tatil sorunları çözülen esnaflar, Vali Köşger’e teşekkür ederek, “Sayın Valimiz,  bizlere olan yaklaşımı ve çözüm odaklı davranışıyla hal esnafının gönlün de taht kurmuştur. Allah Sayın Valimizi başımızdan eksik etmesin. Halimize yapacakları ziyaretle kendilerini ağırlamaktan, misafir etmekten onur duyacağız. Bizlere destek olan ve katkı sunan her kese teşekkür ediyoruz.” Dediler.

GÜNDEM Haberleri

İddialar asılsız ve ispata davet ediyoruz
Adana’da hava sıcaklığı 10 derece birden düştü
Adana’da erik ağacı çiçek açtı
Adana’da Lezzet Festivali Koşusu yapıldı
Yüreğir’de provokasyon, Ali Demirçalı’nın fotoğrafları yakıldı