Yalı Çapkınıʼnın çekildiği Sakıp Sabancı Yalısı 1 milyar 250 milyon TL'ye satılıyor!

Üsküdar Beylerbeyi’nde bulunan ve Yalı Çapkını dizisinin çekildiği Sabancı Ailesi‘ne ait olan Sakıp Sabancı Yalısı- Şevket Paşa Yalısı 1 milyar 250 milyon TL'ye satılıyor.

Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu'nun özel haberine göre; en sevilen diziler arasında yer alan Yalı Çapkını’nın çekildiği Üsküdar Beylerbeyi Mahallesi’ndeki  boğaz manzaralı Sakıp Sabancı Yalısı 1 milyar 250 milyon liradan satılığa çıkartıldı.

1 MİLYAR 250 MİLYON TL'YE SATILIYOR!

Sabancı Ailesi’nden Dilek Sabancı‘ya ait olduğu bilinen ve 2 yıl önce diziye 600 bin lira kiralanan yalının kira geliri engelliler için harcanıyordu.

Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir’in başrolde olduğu Yalı Çapkını’ndaki ünlü yalıya tam 1 milyar 250 milyon lira isteniyor.

Boğazdaki en pahalı yalılardan biri olan Sakıp Sabancı Yalısı- Şevket Paşa Yalısı 17 Eylül 2024 tarihinden itibaren ilana çıkarıldı.

 

YALININ ARAZİSİ 2 BİN 380 METREKARE

Yalının satışıyla ilgili verilen emlak ilanında; yalının 1.985 metrekare brüt, 1.670 metrekare net alana sahip olduğu ifade edildi.

2 bin 380 metrekarelik arazisi bulunan yalının, 14 odası bulunuyor. 40 yaşındaki bina, 3 kattan oluşuyor. 6
banyodan oluşan,kat mülkiyetli binada mülk sahibinin yaşadığı belirtildi.

YALI ÇAPKINI DİZİSİ HANGİ YALIDA ÇEKİLİYOR? 

Ekranların en sevilen dizisi arasında olan Yalı Çapkını dizisinin yalısı, dizi kadar kendinden söz ettiriyor. Büyüklüğü, ihtişamlı dekoru ile dikkat çeken yalı Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı'dır.

Bir dönem Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın ikamet ettiği Osmanlı mimarisi tarihteki adı Şevket Paşa yalısı, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan gerekli izin alınmasından sonra aslına olabildiğince sadık kalarak restore edip, yeni bir düzenleme ile tekrardan dizayn edildi.

Beylerbeyindeki bu tarihi yalı bahçesindeki peyzaj düzenlemesi ile dikkat çekiyor. Yalının giriş katı, üç ayrı oturma grubunun yer aldığı bölümlerden ve yaklaşık 25 kişinin yemek yiyebildiği bir yemek odasından oluşuyor.

Salonun üst katında ise yatak ve giyinme odaları, banyolar, kahvaltı salonu bulunuyor. Öte yandan yalının üzerinde bir çatı katıda yer alıyor.

YAŞAM Haberleri

Eşine vermek istediği böbrek başkasına takıldı, kendisine yüzde 7 çalışan böbrek takıldı iddiası
116 farklı suçtan aranıyordu adliye önünde yakalandı
Hırdavatçıya silahlı saldırı anı kameralarda
Cüzdanını yanlışlıkla çöpe atan kadın için temizlik görevlileri seferber oldu
Haluk Levent direnişteki işçilerle görüştü