Türkiye'nin suç oranı en düşük şehirleri belli oldu: İşte ilk 10'a giren iller

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre derlenen listede, cezaevine giren hükümlüler, ikametgah adreslerine göre sınıflandırıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ceza infaz kurumlarına gönderilen hükümlüleri, işledikleri suç türü ve ikametgah adresine göre sınıflandırdı.

Türkiye'de suç oranının en yüksek ve en düşük olduğu şehirleri belirlemek amacıyla yürütülen çalışmada, suç oranı en düşük şehirler arasında ilk 10'a girme başarısı gösteren tek büyükşehir Erzurum oldu. 'Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna Giren Hükümlüler' başlığı ile yayınlanan raporda son 10 yılın verileri dikkate alınırken, suç oranının belirlenmesinde kullanılacak tablo için suç türleri filtrelendi.

Çalışmaya dahil edilen suç türleri şu şekilde açıklandı:

Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık ve diğer suçlar

İşte Türkiye'de suç oranı en düşük 10 şehir...

Adıyaman: Yüz binde 156
Şırnak: Yüz binde 159
Bitlis: Yüz binde 175
Siirt: Yüz binde 175
Bayburt: Yüz binde 186
Muş: Yüz binde 188
Erzincan: Yüz binde 191
Hakkari: Yüz binde 192
Mardin: Yüz binde 194
Erzurum: Yüz binde 196

YAŞAM Haberleri

Paletsiz 36 Metreye Dalarak Rekor Kırdı, Adana’ya Büyük Gurur Yaşattı
Başkan Karalar: “Hizmet etmeye devam edeceğiz”
Saimbeyli’nin düşmandan kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Büyük Saat Kulesi pembeye büründü
'Avrupa Yakası' oyuncularından Vural Çelik'e veda: 'Çok erken kaybettik'