Türk edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Adanalı şair Çetin Boğa vefat etti.
23 Temmuz'da vefat eden Adanalı şair Çetin Boğa'nın cenazesi saat 14.00'de Asri Mezarlığı'ndan alındıktan sonra 14.30'da Küçükoba Mezarlığı'nda defnedildi. Şairin son yıllarını bir otel odasında geçirdiği öğrenildi.
Küçüksaat ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
ÇETİN BOĞA KİMDİR?
Eskişehir'de doğdu. Adanalı bir aileye mensup olan şairin babası pilottur. Eskişehir'de ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra ailesiyle Adana'ya yerleşti ve burada da Adana Ticaret Lisesinde öğrenim gördü. Erken yaşlarda çalışmaya başlayan şair lise öğrenimi sırasında noterde kâtiplik yaptı. Bu yıllarda daktilo şampiyonluğu da bulunan Boğa, dizgi operatörlüğü görevini de sürdürdü. Lise eğitiminden sonra Türkiye İşçi Partisi'nde merkezi işçi sekreteri oldu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu gibi sendikalarda çalıştı. Radyo ve televizyonlarda şiir üzerine programlar ve dinletiler düzenledi. Gazetelerde köşe yazarlığı yaptı.
Şiir yazmaya 1966 yılında başlayan şairin ilk şiirleri 1967 yılında Güney adlı dergide yayımlandı. Sonraki dönemlerde kaleme aldığı şiirleri Yarın, Varlık, Yeditepe, Sanat Olayı, Milliyet Sanat, Ortaklaşa gibi 50’den fazla dergi ve gazetelerde yayımlandı. Birçok derginin çıkarılması için çabaladı. Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Ülkü Tamer, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Louis Aragon, Vladimir Mayakovski gibi önemli şair ve yazarlardan etkilendi. 1982 ve 1992 yıllarında 7 şiir kitabı yayımlanan şairin eserleri 1992 yılında Derin Acılar ismiyle toplu olarak basıldı. Şair kendi şiirlerinde hayatı, insanı ve toplumu ilgilendiren her konuyu işlemiştir. Şiirde toplumsal ve sosyalist gerçekçilikten yanadır.