Tuma Çelik, HDP'den ihraç edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik'i partiden ihraç etti.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik HDP’den ihraç edildi.

hDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Tuma Çelik ile ilgili Meclis’e gelen fezlekenin hemen parti disiplin kuruluna iletildiğini, bunun üzerine 5 Temmuz’da soruşturma bitene kadar tedbiren görevinden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

Oluç, bu süreçte Çelik’in istifa etmiş olmasına karşın parti tüzüğüne göre disiplin soruşturmasının devam ettiğini ve bugün de karar alındığını duyurdu.

Karara göre Tuna Çelik kesin çıkarma cezası ile partiden çıkarıldı.

Saruhan Oluç, öğretmen eşi Ebru Işık’a şiddet uygulamakla suçlanan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’la ilgili soruşturmanın ise sürdüğünü söyledi.

Tuma Çelik, önceki gün “Partimin zarar görmemesi için istifa kararı aldım” diye açıklama yapmıştı.

HDP’den yapılan açıklamada ise Tuma Çelik hakkındaki iddiaların haziran ayı sonunda Meclis Grup Yönetimi’nde gündeme geldiği belirtilerek şöyle denmişti: 

SİYASET Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gençlere seslendi; Onların yanına yaklaşmayın içtikleri sudan içmeyin!
Yumurtalık Belediye Başkanı Altıok: "Yumurtalık artık dinamik bir yapıya sahip"
İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Ramazan Bayramı’ndan sonra uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem başlıyor"
Adana bekliyordu, İçişleri Bakanı yarın Adana’da!
Zeydan Karalar Ve Cemal Demirdağ arasında güldüren diyalog