TEKNOFEST Adana’nın tek STK’sı; Çukurova GİAD

Çukurova Genç İşadamları Derneği, Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Adana’ya destek veren ilk ve tek sivil toplum örgütü oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST’e tarihi, zengin kültürel mirası, sanayisi, lezzetli mutfağı, sıcakkanlı insanlarıyla Adana ev sahipliği yapacak.

Adana’nın en önde gelen STK’sı olan Çukurova GİAD da, Adana’da 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek dev organizasyona destek verdi. TEKNOFEST’e resmi olarak katkı koyan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın teknolojik alanda da söz sahibi olduğunu, TEKNOFEST Antalya’da Robolig Yarışması’nda 4’üncülük elde eden 1.5 Adana APS Robotik Takımı, 2013 yılında kurulan, yarışmalarda başarılar elde eden, “1,5 Adana” isimli elektrikli araçları ile tanınan Çukurova Elektromobil Takımı ile adını teknolojiye yazdıran Çukurova Üniversitesi ile Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin teknoloji alanında gençleri etkin, donanımlı yetiştirdiklerini, bu bağlamda TEKNOFEST’in Adana’da yapılacak olmasının da büyük önemi bulunduğunu söyledi.

TEKNOFEST Adana’nın gençlerin vizyonuna katkı sağlayacağını kaydeden Sakarya, bu önemli festivale katkıda bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

TEKNOFEST’in vatanına en verimli biçimde hizmet etmek isteyecek, milli değerlere sahip çıkacak bireylerin yetişmesinde gençlerin üretkenliğini artıracağını, ufuklarını açacağına dikkat çeken Sakarya, “Havada, karada, denizde, uzayda ve ilklerin şehri, sanayinin eşiği, Çukurova Metropolü’nün başkenti, Dünya Kenti Adana’da TEKNOFEST’in yapılacak olması büyük bir şans ve fırsattır. Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’i Dünya Kenti Adana’da görmekten büyük mutluluk, onur ve gurur duyuyoruz. 2018 yılından bu yana ülkemizin milli teknolojilerinin geliştirilmesinde önemli rol üstlenen TEKNOFEST, geleceğin yerli ve milli teknolojilerinin şekillenmesini sağlayan dev bir organizasyon haline gelmiştir. TEKNOFEST ile gelişen savunma teknolojileri ülke güvenliğine olumlu katkılar sunmuştur. Dünya genelinde ve çevremizde yaşanan gelişmelere baktığımızda, teknolojiden mahrum kalan ülkelerin yaşadıkları çaresizlikten ders çıkaran Türkiye, genç nüfus potansiyeli ile geleceğe umutla bakmaktadır.

Türkiye’nin yeni yüzyılında ülkemizi teknoloji üreten ve geliştiren topluma dönüşmesinde farkındalık oluşturan TEKNOFEST’in Adana ayağının gerçekleşmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a, bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, tüm Adana milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli festivale destek veren tüm paydaş kurumları kutluyor, Adana'mız ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

GÜNDEM Haberleri

Apple'dan Facebook ve Instagram'a Sürpriz: Öne Çıkan Gönderilerden Ücret Alacak!
Polis açığa alındı,serbest kaldı. Tutuksuz yargılanacak.
Altın Koza Film Festivali hazırlıkları tamamlandı: Deprem bölgesinde de gösterimler yapılacak
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Adana'da ziyaretlerde bulundu