Taşerondan kadroya geçen 1 milyon işçiye müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü hazırlık çalışmalarına başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından, işçilerle gerçekleştirilecek olan toplu sözleşmelerin ardından ortaya çıkabilecek sorunların çözümü için planlar yapılmaya başlandı.

İŞÇİLER YER DEĞİŞİKLİĞİ TALEP EDEBİLECEK

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) değişiklik yapılması, planlanan konular arasında yer alıyor. Bu değişiklik ile sürekli işçiler, çalıştıkları kurumlarda yer değişikliği talep edebilecek. Öte yandan toplu sözleşmede de bu konuya ilişkin hüküm yer alacak.

YENİ POZİSYONLARDA GÖREV VERİLECEK

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kadroya geçiş yapan üst öğrenim bitiren kişiler, kurumun hizmet ihtiyacı olduğu takdirde, yeni pozisyonlarda görev alma şansına sahip olacaklar. Öte yandan,

Öte yandan ele alınan konular arasında Sağlık kuruluşlarında işçilere ek ödeme yapılması, taşerondan kadroya geçiş yapan işçilere becayiş hakkının sağlanması, işçiler için zorunlu emellilik uygulamasının iptal olması yer alıyor.

EKONOMİ Haberleri

OGD Batarya, Adana’da atık pilleri geri kazanacak
Limonda stokçuların oyunu ortaya çıktı
Piyasada sahte altın arttı
Ayhan Barut karara tepki gösterdi!
Limon ihracatı geçici süreyle durduruldu