Adana'da Turgut Özal Bulvarı Özel Medline Hastanesi'nden Çatalan Köprüsü yolunda bulunan, Seyhan Baraj Gölü kıyısında aylardır devam eden çalışma Adanalılar tarafından merak ediliyor.
Seyhan Baraj Gölü suyunun yaz aylarında çekilmesi ve kış aylarında su seviyesinde artış yaşanmamasını fırsat olarak gören kişi ya da kişiler, yaklaşık 5 aydır Çatalan Köprüsü yolu üzerinde bulunan alanda çalışmalarını sürdürüyor.
Gölün yükselmesiyle su altında kalacak alanda, yapılan çalışmada binlerce taş parçası ve kaya kullanılarak arazi yükseltiliyor. Ekskavatör olarak bilinen, 360 derece dönebilen büyük iş makinelerinin de alanda çalışmaya başlamasıyla arazi Adanalıların gün geçtikçe dikkatini çekmeye devam ediyor.
ADANA VALİLİĞİ YA DA DSİ ADANA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELECEK Mİ?
Kucuksaat.com'un ulaştığı Adana Büyükşehir Belediyesi kaynakları, alanda yapılan çalışmanın büyükşehir ile hiç bir ilgisi olmadığını bildirdi. Büyükşehir belediyesi kaynaklarından alınan bu yanıt sonrasında gözler konunun asıl muhatabı olan Devlet Su İşleri (DSİ) Adana Bölge Müdürlüğü ve Adana Valiliği'ne çevrildi.
İMAR AFFI BAŞVURULARINDA GOOGLE EARTH KURNAZLIĞI
Kucuksaat.com'un yaptığı araştırmalar neticesinde, bahse konu alanda yapılan çalışmanın legal ya da illegal olup olmadığı hakkında bir bilgiye ulaşılamazken, Adana Seyhan Baraj Gölü kıyısında buna benzer birçok kaçak yapı girişimlerinin imar affına başvurabilmek için Google Earth uydu verileri üzerinde alanın fotoğraflanması ve kaçak yapıları meşrulaştırmak isteyenlerin bu verileri delil olarak kullanmak istedikleri öğrenildi. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten evvel çekilen fotoğraflar, imar affında delil olarak kullanılıyor. Bu nedenle kanun çıkmadan önce Adana'nın en güzide yerleri işgal ediliyor.