31 mart seçimleri de bitti. Halkımız mesajını net olarak verdi.Bu mesajın siyasi partiler ve iktidar tarafından olgunlukla karşılanması ve değerlendirilmesi, gereğinin yapılması ülkemiz açısından büyük yararlar sağlayacaktır. Seçim sonuçlarının ülkemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Halkın itiraz ettiği sorunlar neydi?
Türk halkı bu seçimlerle ekonomik krize, israfa, liyakatsizliklerlere, adil olmayan gelir paylaşımına, hukuksuzlukluklara, endüstri ve tarım üretiminin ihmal edilmesine, eğitim sistemine ,yolsuzluklara itirazını dile getirdi. Seçimlerin verdiği mesaja göz atarsak aşağıdaki problemlerin artık taşınamayacağını görürüz.
Ekonomik krizi önlemek için haddinden fazla olan memur sayısı azaltılsın, danışmanlık, koruma, teşrifat elemanları, pasif yönetim kurulu üyelikleri, birden fazla maaş kaldırılsın,
milletvekilliğinden emeklilik kaldırılsın, köyler dışında muhtarlıklar kaldırılsın, yollara, köprülere, havalimanlarına, hastanelere ödenen ballı garanti ödemeleri maliyet odaklı hale dönüştürülüp kaldırılsın .
Devletin parası çok dikkatli ve tasarruflu kullanılsın.
Devlet yatırımları akılcı ve gerçekten acil ihtiyaçsa yapılsın. Siyasi partilere yapılan astronomik ödemeler 1/4 oranına düşürülsün, seçimlerde devlet görevlileri devletin kaynaklarını asla kullanmamalı, seçim mitingleri, bez afişler, billboardlar vs kaldırılmalı, propaganda sosyal medya ve internet üzerinden yapılsın.
Sanayi ve tarım üretimine teşvik verilsin. Hayvancılık, et ve süt ürünleri üretim endüstrileri desteklensin. Tarıma dayalı OSB ler kurulup teşvik edilsin. Boş OSB lerin doldurulması için endüstriyel yatırım teşvikleri gelmeli.
Liyakatsiz atamalar, her türlü torpil ahlaksızlık sayılmalı, vergiler düşürülüp adil biçimde yayılmalı.
Belediyeler deprem gerçeğine uygun imar düzenlemeleri yapmalı, kentlerin altyapı ve ulaşım sorunlarına odaklanmalı .Ucuz ve temiz içme suyu, temizlik, itfaiye, mezarlık ve cenaze hizmetleri, öğrenci, emekli ,yoksulların barınma, beslenme, sosyal ihtiyaçlarına odaklanmalı.Dış kaynaklı kredi kullanımı en aza düşürülmeli. Başta hukuk kurumları olmak uzere, üniversiteler, diyanet, silahlı kuvvetler, sayıştay, her türlü denetim kurumları, medya özgür olarak gelişebilmeli.
İsrail'e gemilerin gönderilmesi, ticaretin kesilmemesi, ciddi somut adımların atılmaması Ak Partinin kaybetmesinde etkili oldu.
Son olarak;
Siyaset zengin olma yolu değil "kendini halka adama", halkın beklentilerini karşılama, çözümler bulma makamı olmalı.