Sasa’nın patronu geçen seneden bugüne fakirleşti

Forbes dergisi, 2024 yılının en zenginleri listesini güncelledi. 2023 yılında 5,3 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu, ilk 5 listesine son sıradan girebildi.

Finans, endüstri, yatırım ve pazarlamaya odaklanan Amerikan iş dergisi Forbes, her yıl merakla beklenen “En Zengin İnsanlar” listesini güncelledi.

Güncellenen raporda, 2023 yılını 5,3 milyar dolarlık servetiyle zirvede tamamlayan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun servetindeki düşüş dikkat çekerken, 2023'ün lideri bu yıl son sıradan Türkiye'nin en zengin 5 kişisi listesine girmeyi başardı.

ZİRVEDEKİ İSİMLER ŞAŞIRTMADI

Bu yıl dünyanın en zengin 500 kişisi listesine hiçbir Türk işadamı giremezken, Murat Ülker'in zirvede yer alması iş dünyasında sürpriz yaratmadı. İşte son verilerle Türkiye'nin en zengin 5 kişisi ve servetleri...

2023'ün lideri İbrahim Erdemoğlu listede 5. sırada yer aldı.

Borsa İstanbul yatırımcılarının en çok ilgi gösterdiği şirketlerden biri olan ve hisselerinin yüzde 49'u halka arz edilen SASA Polyester'in sahibi Erdemoğlu da şirketin borsada yaşadığı düşüşler sonrası servetinde büyük bir kayıp yaşamıştı. 5,3 milyar dolarlık zirveden sert bir düşüş yaşayan milyarder, 2,9 milyar dolarlık servetiyle şu anda Türkiye'nin en zengin 5. kişisi.

KOÇ AİLESİNDEN İKİ İSİM BİR HAFTA İÇİNDE 226 MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Listede 4. sırada Koç ailesinden Semahat Sevim Arsel yer aldı. Arsel, Koç Grubu'nun bir diğer üyesi İpek Kıraç ile birlikte son bir haftada kişi başı 110 milyon doların üzerinde kayıp yaşadı ve listede 3. ve 4. sıralara geriledi.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİ YİNE MURAT ÜLKER

63 yaşındaki iş adamı Şaban Cemil Kazancı, Türkiye'nin milyarderleri listesinde ikinci sırada yer aldı. Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, son haftalarda iş dünyasında yaşanan büyük kayıpları nispeten ucuza telafi ederek servetini korudu.

Türkiye'nin en zengini, son yıllarda birçok kez zirvede yer alan Murat Ülker. Ülker ayrıca 5,4 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 563. kişisi oldu.

EKONOMİ Haberleri

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Çiftçilerimizin destek ve kredilerden faydalanmaları için ÇKS kayıtları zorunlu"
Çiftçi, pamuktan umduğunu bulamadı
Adana esnafına TEKNOFEST dopingi
Adana sanayisinden TEKNOFEST Adana’ya tek sponsor: Beta Enerji
Kozan limonu Avrupa ve Asya ülkeleri için tırlara yüklendi