Sarıyer'de imza günü: "Efsunlu Hikayeler"

Bugüne kadar edindiği insan hikayelerini kitaplaştıran Efsun Tekyeten, Sarıyer'de okurlarıyla buluşacak.

İstanbul Sarıyer Belediyesi'nin Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri'nde, Adana'da reklam ve medya sektörünün önde gelen kadın iş insanları arasında yer alan Efsun Tekyeten'e kaleme aldığı "Efsunlu Hikayeler" kitabıyla imza günü organize edildi.

İmza günüyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Tekyeten, paylaşımına şu notu düştü;

Ben yaşadıklarımı ve tanık olduğum yaşamları, yani bir anlamda sıradan insanların sıradışı hikâyelerini yazdım. Yeni tanıdığım insanların bir sözü, bir bakışı ilgimi çekiyor ve tanımak istiyorum. Bu durum sadece meraklı olmakla açıklanamaz bence. Ben başta ailem ve dostlarım olmak üzere, çevremdeki insanların hikâyelerini dinleyip anlatırken, insanlar da yaşadıklarının sıradan hikâyeler olmadığını fark ediyorlar esasen.

Yeni girdiğim bir arkadaş grubunda en sessiz, en az dikkat çeken insandan en ilginç hikâyeleri dinliyorum.

Elbette birbirine benzeyen hikâyeler var. Ama bazen bu benzerlikler bile bana yeni pencereler açıyor. İnsanları tanımak istiyorum, çünkü böylece davranışlarının sebeplerini tahmin etmem kolaylaşıyor. Genelleme yapmamayı öğreniyorum. Kınamamaya, yargılamamaya zorluyorum kendimi.

Galiba gazetecilikten kalma bir alışkanlıkla, kimsenin aklına gelmeyen sorular sorup unutulan ve üstü örtülen anıları deşeliyorum. Bir gün sizinle de yollarımız kesişirse, benim bir hikâye avcısı olduğumu aklınızda tutun ve bana bol bol soru sorun, olur mu?

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası
İsmail Saymaz Adana Demirspor - Galatasaray maçında tartışmalara neden olan bahis sitesi reklamının arka planını yazdı
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya: Adanalı gençlerimiz TEKNOFEST'e mutlaka katılmalı
Adanalı Kaymakam artık Kırşehir Valisi...