Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı Bodrum'da anıldı

2021 yılında vefat eden Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu olan Şevket Sabancı, Bodrum’da düzenlenen etkinlikle anıldı.

Turgutreis Şevket Sabancı Parkı’nda ölümünün üçüncü yılında düzenlenen anma töreninde önce Şevket Sabancı film gösterimi yapıldı. Ardından Hayırlı Sabancı bir konuşma yaptı.

Erol Evgin geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirdi. Anma gecesine katılanlar arasında Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı, Özcan Sabancı, Sevil-İlker Başbuğ, Emine Sabancı ve eşi Erhan Kamışlı, Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, Arzu-Ömer Sabancı, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Sezil Mandalinci vardı. 

Sakıp Sabancı'nın kardeşi olan Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri'de doğdu. 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu'nu yurtdışında temsil eden Şevket Sabancı, 2004 yılına kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürüttü. 2000 yılında ailesi ile birlikte Esas Holding’i kuran Şevket Sabancı'nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu var. Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020 tarihinde oğlu Ali Sabancı'ya devretmişti.

SİYASET Haberleri

Ak Parti tarihinde, Adana’da ilk defa ikinci sırada
Toplumsal muhalefetin önündeki engel
Özkut Özdemir: Sadece Seçim Zamanı Değil Geçim Zamanı Da Halkımızın Yanındayız
Oğlu Yüzünden İstifa Etti! Sosyal Medya Hesaplarını Kapattı
Zeydan Karalar'dan bir günde iki açılış