Rezidansında yavru aslan ve piton besleyen manken gözaltına alındı

İstanbul’da İranlı bir mankenin kaldığı lüks rezidansta bulundurulması özel izne tabi olan bir yavru aslan ile piton bulundu. Manken ile birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı.

Sarıyer Maslak'taki lüks bir evde endemik hayvan türü olarak kabul edilen, alımı, satımı ticareti yasak olan ve nesli tükenme tehlikesinde olan hayvan türlerinin bulunduğu bilgisine ulaşan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Cuma günü erken saatlerde adrese düzenlenen operasyonda, manken Qazal Y., (22), Mohammad Ali R.t (37) ve Kian M., (36) isimli şüpheliler gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda piton ve yavru aslan bulundu.

Piton  ve yavru aslan Tarım ve Orman Bakanlığı İstanbul 1.Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli Vatan Caddesi'ndeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, Kaçakçılıkla Mücadele Kanuna muhalefetten işlem yapıldıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. 

YAŞAM Haberleri

Yola fırlayan çocuğa hafif ticari aracın çarpma anı kameraya yansıdı
Adana'da son 1 haftada 5 hükümlü yakalandı
Ceyhan Belediyesi Ramazan ayında her gün 10 bin ücretsiz ekmek dağıtılacak
Hayvanlarını otlatmak için çıktı, ölü olarak bulundu
33 yıl hapis cezası olan hırsız kaçarken yakalandı