Recai Kutan hayatını kaybetti

Saadet Partisi'nin kurucu Genel Başkanı Recai Kutan vefat etti.

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında vefat etti.

Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun" denildi.

5 Nisan 1930'da Malatya'da doğan Kutan, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden 1952 yılında mezun oldu. 

1977 seçimlerinde, Milli Selamet Partisi'nden Malatya milletvekili, 1977 koalisyon hükümetinde imar ve iskan bakanı olarak görev aldı. 12 Eylül Darbesi'nden sonra diğer MSP yöneticileriyle beraber 9,5 ay hapis yattı.

1983'ten sonra kurulan Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı oldu ve Refah Partisi'nin Malatya milletvekili olarak meclise girdi. 1996-1997 yılları arasında 54. Hükümet'te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptı.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından yeni kurulan Fazilet Partisi'nin genel başkanlığına seçildi. 1999 genel seçimleri sonucu Meclis'e girdi. 

Fazilet Partisi'nin de kapatılmasıyla, 2001 yılında Saadet Partisi'nin kurucuları arasında bulundu ve kurucu genel başkanlık görevini üstlendi. 

 2007 genel seçimlerinden sonra genel başkanlık görevini, 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan 3. Olağan Kongrede Numan Kurtulmuş'a devretti.

YAŞAM Haberleri

Yüreğir kaymakamından din adamlarına başarı belgesi
Başkan Tekin: “Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz”
Adana'da sokakta el bombası bulundu
Başkan Tekin: “Hep birlikte çalışıp Seyhan’ı kalkındıracağız”
Ceyhan'da kaçak yapılaşma tarihe karışıyor