Prof. Dr. Talip Küçükcan büyükelçiliğe atandı

25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili olarak görev yapan Prof.Dr Talip Küçükcan, Cakarta Büyükelçisi olarak atandı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bazı büyükelçilerin yeni görev yerleri belli oldu.

Çavuşoğlu'nun tebliğ ettiği diğer isimler arasında 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekili Talip Küçükcan da yer aldı. Prof.Dr Talip Küçükcan, Cakarta Büyükelçiliği'ne atandı.

TALİP KÜÇÜKCAN KİMDİR?

İlahiyatçı, yazar, siyasetçi, milletvekili.  1963 yılında Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi(1986).  Uludağ Üniversitesi’nden mezun oldu Londra Üniversitesi’nde yüksek lisans (1990), Warwick Üniversitesi’nde doktora yaptı (1997) ve iki yıl süre ile İngiltere’de aynı üniversitede Etnik İlişkiler Araştırma Merkezinde doktora sonrası bilimsel araştırmalar yürüttü. T.D.V İslam Araştırmaları Merkezinde çalıştı. Marmara Üniversitesi’ne Din Sosyolojisi Öğretim Üyesi olarak atandı ve aynı üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde profesör oldu.

Marmara Üniversitesinde Sosyoloji Profesörü olarak çalıştı. YÖK Başkan Danışmanlığı, SETA Vakfı Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Direktörlüğü ve Dış Politika Direktörlüğü, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Ensitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulundu. TRT’de yayınlanan Enine Boyuna ve Açı programlarında moderatörlük ve yorumculuk yaptı. SETA Vakfı tarafından yayınlanan uluslararası Insight Turkey Dergisi Editörlüğü görevinde bulundu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı tarafından Özel Temsilci olarak atandı (2014-2015). Orta Doğu siyaseti ve dış politika, yüksek öğretim ve kültür politikaları, Avrupa Birliği'nden göç, din-devlet ilişkisi, laiklik, İslamofobi ve Türkler üzerine çalışmaktadır. Bu konularda yurt dışındaki dergilerde çok sayıda makalesi yayımlanmıştır.

Küçükcan YÖK Başkan Danışmanlığı (2009-2013), Marmara Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Kurucuları arasında yer aldığı Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (Seta) Vakfı Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Direktörlüğü (2007-2010), Seta Vakfı Dış Politika Direktörlüğü (2010-2013), Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü (2011-2014) görevlerinde ve  Uluslararası Insight Turkey Dergisi Editörlüğü görevinde bulundu.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Dönem Başkanı tarafından Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlük ile Mücadele Özel Temsilcisi olarak atandı (2014-2015). Bu görevi dolayısıyla çeşitli ülkelerde din özgürlükleri konusunda  incelemelerde bulundu, AGİT Daimi Konseyinde raporlar sundu. Ortadoğu siyaseti, Türkiye-AB ilişkileri ve uluslararası göç ve mülteciler, azınlıklar ve din özgürlükleri başta olmak üzere dış politika konularında çalışmalar yapan Küçükcan, bu konularda  AGİT, NATO, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, ABD Senatosu ve çeşitli üniversitelerde konferanslar verdi.

25. ve 26. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve AK PARTİ Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı oldu. :ok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

BAŞLICA ESERLERİ (Kitap):

Politics of Ethnicity, Identity and Religion: Turkish-Muslims in Britain (Avebury: Ashgate, December, 1999), EuroTurks and Turkey-EU Relations: The Dutch Case (co-authored with V. Gungor, Turkevi Research Centre, Amsterdam, 2006), AB Ülkelerinde Din-Devlet Iliskileri (State-Religion Relations in EU Countries, co-edited with Ali Kose, Istanbul: Center for Islamic Research, 2008), Turks in Europe: Culture, Identity and Integration (Co-edited with V. Gungor, Amsterdam: Turkevi Research Centre, Amsterdam, 2009).

SİYASET Haberleri

AK Parti Sözcüsü Çelik: “Yan hakem kırmızı kart gösteremez”
Mustafa Sarıgeçili: ''Şimdi Dinlenme ve İkinci Döneme Hazırlanma Zamanı''
Erdoğan’dan muhalefete ‘Kırmızı kartlardan puzzle yapın’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar kırmızı karttan kurtulamadı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana ve Mersin’e geliyor