Paletsiz 36 Metreye Dalarak Rekor Kırdı, Adana’ya Büyük Gurur Yaşattı

“Üyemiz Birgül Erken’in rekoru cesaretin, disiplinin ve azmin eşsiz bir yansıması”

Adana Açık Deniz Su Sporları Spor Kulübü üyesi, milli sporcu Birgül Erken’in Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda paletsiz 36 metreye dalış yaparak kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırması ve bronz madalya kazanması büyük gurur yaşattı. Adana Açık Deniz Su Sporları Spor Kulübü Kurucu Başkanı Namık Kemal Biçer, Yunanistan'ın Kalamata şehrinde 40 ülkeden 140 sporcunun katımıyla gerçekleştirilen şampiyonada master grubunda yer alan Birgül Erken’i elde ettiği büyük başarısından dolayı tebrik etti. 

“Üyemiz Birgül Erken’in rekoru cesaretin, disiplinin ve azmin eşsiz bir yansıması”
Başkan Biçer, “Temellerini birkaç ay önce attığımız ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan kulübümüzün seçkin üyeleri arasına giren milli sporcumuz Birgül Erken’in Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda kırdığı rekor, cesaretin, disiplinin ve azmin eşsiz bir yansımasıdır. Birgül Erken, sadece derinlere inmekle kalmadı, aynı zamanda hemcinslerine ve tüm dünyaya sınırların sadece zihnimizde olduğunu gösterdi. Birgül Erken’in ilham verici ve daha nice zaferlerle başarılarını taçlandıracağını inancımız tamdır. Birgül Erken ile gurur duyuyoruz.” dedi.

“Rekorumu Türk kadınlarına armağan ediyorum”
Birgül Erken, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyı Türk kadınlarına ve oğlu Ege’ye armağan etti. Erken, “Kendime ait olan rekoru 2 metre daha geliştirdim ve master kadınlarda dünya üçüncüsü oldum. Bu rekorumu güçlü Türk kadınlarına ve oğlum Ege'ye armağan ediyorum. Bu zorlu yolculukta bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YAŞAM Haberleri

Kişiler gibi Milletler de uygulamaları ile tarihe geçerler
Başkan Karalar: “Hizmet etmeye devam edeceğiz”
Saimbeyli’nin düşmandan kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Büyük Saat Kulesi pembeye büründü
'Avrupa Yakası' oyuncularından Vural Çelik'e veda: 'Çok erken kaybettik'