17 il şube başkanları, genel merkez yönetimi ve genel başkan Mehmet Öz'ün de katıldığı bölge istişare toplantısında önemli konular ele alındı.
Başta Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm aziz şehitlerimize saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Toplantında ilk konuşmayı yapan Adana Şube başkanı Ömer Volkan ÇİÇEK;
‘Türk tarihinin en bilinçli, en şuurlu Türk Milliyetçisi olan Aziz Cumhuriyetimizi Türk Milliyetçiliği temelleri üzerine kuran Türk Devletine ‘TÜRKİYE adını veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmet, minnet ve özlemle anarak sözlerime başlamak istiyorum.
Türkiye Cumhuriyeti, o günün şartlarında, yok oluşa doğru sürüklenen 700 yıllık bir devletin küllerinden bir kutlu liderin önderliğinde tekrar dirilmiştir.
Genç Türk Devleti’nin temeli olarak kabul edilen Türk milliyetçiliği fikrinin yüce Türk milletine benimsetilmesi görevi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Ocaklarına verilmiştir.
Adana Türk Ocağı olarak bizler, 15 Mart 1923’te Ulu önder Atatürk’ün Ocağımızı ziyaretinde temenni ettiği gibi “Türklük nurunun bol ve verimli kaynağı” olmak için çalışıyoruz.
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği fikrinden asla uzaklaşmamamız gerekmektedir.
1912 yılında kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yeri olan Türk Ocaklarının kuruluşunda aktif görevler alan 190 Tıbbiyeli Türk Milliyetçisi gencin, neredeyse tamamının,
Çanakkale Savaşı ile Milli Mücadelede çok büyük inisiyatifler aldıkları ve bu uğurda şehit oldukları hafızalarımızdaki yerini korumaktadır.
Ruhları şad olsun..
Türk Milletinin aydınlanmasında ve Atatürk ilke ve inkılaplarının toplumun tamamına yayılmasında
Türk Ocağımızın çok büyük gayret ve çalışmalarının olduğu da tarihi bir gerçektir.
Türk Ocakları, Türk kültürünün ve milli şuurun canlanmasında çok önemli vazifeler yüklenmiş ve milletimizin öz benliğini bulmasında büyük katkılar sağlamıştır.
Bugünün Türk Ocaklıları olarak bizlere de, geçmişte üstlenilen bu vazifenin layıkıyla devam ettirilmesi düşmektedir.
Bugün bizler, bu vazifeyi ne kadar layıkıyla yapmaktayız? Bu konuda kendimizi sorgulamalıyız.
Küreselleşmenin de etkisiyle, her geçen gün uzaklaştırılan Türk kültürü, Türk töresi ve ahlakını
Necip milletimizin özünde tekrar canlandırmak, Türk Ocaklarının en önemli vazifelerinden biri olmalıdır.
Bu uğurda, milli seferberlik ruhuyla çalışmalı, ulaşılmayan gönül bırakmamalıyız.
Aziz Ocaklılar, Değerli katılımcılar;
Küresel güçler, yüzyıllardır hain emellerini gerçekleştirebilmek için ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar sergilemektedir.
Küresel emperyalist ve Siyonist devletler, şimdi de sergiledikleri bu sinsi oyunlara yenilerini eklemektedirler.
Türk Milleti olarak, ekonomik ve kültürel bir savaş verdiğimiz bu sıkıntılı günlerde,
Milli birlik ve beraberliğe her şeyden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.
Örnek vermemiz gerekirse, milli şuurun tekrar canlandırılması için okullarda Türk gençliğine ANDIMIZ mutlaka okutulmalıdır.
Kamu yararına çalışan bir dernek olan Türk Ocaklarımızın daha etkin ve verimli olmasını arzu etmekteyiz.
Bu sebeple Türk Ocaklarına daha fazla üye kazandırılmalı. Bu konuda gençlerimize bu şuur aşılanarak derneğin güçlenmesi sağlanmalı ve şubeler arası seminerler ve çalıştaylar düzenlenerek ocağımız daha etkili hale getirilmelidir.
Şubeler arası iletişime daha fazla önem verilmeli, sosyal medya ve diğer iletişim kanalları kullanılarak gündemde aktif yer alınmalıdır ‘dedi.
Türk Ocağı Genel Başkanı Sayın Mehmet ÖZ konuşmasında;
Türk Ocaklarının tarihçesi hakkında bilgi verdi. Türk Ocaklarının şu andaki ülkemizin içinde bulunduğu durum karşısında Türk Ocakları ve neferlerine daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Sayın Mehmet Öz, konuşmasında başta Suriyeli sığınmacıların ülke genelinde kültürel bozulmalara sebebiyet verebileceğini ve en kısa sürede uygun şartlarda insani kriterler yerine getirilerek ülkelerine gönderilmeleri gerektiğini vurguladı.
Türk milletinin Eğitim ve kültür alanında korunması gerekliliği ile iktidarların bu konuda Türk Milli şuurun korunması için çalışmaların yapması gerekliliğini vurguladı.
Ülkemizde ekonomik ve sosyal sorunların milli değerleri etkilediğini, bunu azaltmanın yolunun gençlerimize Türk kültürü ve ahlakının daha etkin bir eğitim ile mümkün olacağını vurguladı.
Şubelerimiz bu konularda daha etkin görevler yapması gerekir, ‘Genç nesillerimiz geleceğimizdir’ dedi.
Türk kültürü hakkında okullarımızdaki ‘değerler eğitimi’ dersleri kapsamına alınmalı, milletimizin Türk değerleri korunmalıdır’ dedi.
Genel başkanın konuşması sonrası, Şube başkanlarının konuşmalarında illerindeki sığınmacıların kültür ve sosyolojik sorunlar yarattığını ve Türk kültürü ve ahlakının sıkıntılarını dile getirilerek, bu konuda milli eğitime de büyük görevler düştüğünü vurguladılar.
Sığınmacılar hakkında genel başkanın düşüncelerine tamamı ile katıldıklarını ve bu konuya iktidarın önemsemesi gerektiğini dile getirdiler.
Kapanış konuşmasında Adana Şube başkanı Ömer Volkan Çiçek;
Türk Ocağını daha ileriye götürecek Türklük gurur ve şuurunu yüceltecek, tanıtacak ve aydınlatacak hizmetler yapma azmi ile çalışma kararlılığını vurguladı.
Şu anda Türk’ün Türk ile imtihanını veriyoruz. Ama kazanan yine Türk Milleti olacaktır.
‘Ne Mutlu Türk’üm diyebilenlere’