Genel Kurulun açılışında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurranhman Kaan, Adana’nın tarımsal gücü, coğrafi konumu ve sanayi altyapısıyla Türkiye ekonomisine en fazla katkıyı sağlayacak şehirlerden biri olacağını belirterek, MÜSİAD’ın “Şehirleri Özgün Değerleriyle Kalkındırma” adını verdikleri bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Şehirlerin dünya muadilleri ile kıyaslayarak kendi varlıklarını değerleme kriterleri belirleme ve şehir eşleştirmelerini içeren çalışmanın detaylarına vurgu yapan Kaan, “Bu noktada kıyas kriterlerinden en önemli olanı o şehrin sahip olduğu firma gücüdür. Doğru bir sanayileştirme politikası belirlemek aslında, şehir ekonomileri oluşturmak için bu ekonomiyi ayakta tutacak gelecek vadeden firmaları bulmak, desteklemek, ölçeklerini büyütmek, sermaye güçlerini artırmak ve yerli-milli üretim hamlesini hem şehirleri markalaştırmak hem de firmaları güçlendirmek şeklinde yapmaktan geçer. Biz buna sanayileştirmenin icrası için şehir ekonomilerini çalıştırmak diyoruz. Bu çerçevede Adana’nın başarılı çalışmalarla gündeme geleceğini biliyoruz” diye konuştu.
KAVAK: ADANA’YI GELİŞTİRECEK HER PROJEDE VARIZ
MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak da verimli toprakları, köklü sanayisi, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak enerji yatırımları ve hizmet sektörüyle ülke ekonomisine değer katmaya devam eden Adana’da, MÜSİAD’ın her üyesi faaliyetleriyle örnek olmaya devam ettiğini belirterek, “Üye sayısı Genç MÜSİAD’la birlikte 250’yi aşan MÜSİAD Adana, bir taraftan bu güzel ülkenin üretimine, ihracatına katkı sağlarken diğer taraftan markalarımız ve değerlerimizle şehrimizin ekonomisine güç katmaya devam ediyor. Genel Merkezimizin gündemiyle paralel olarak faaliyetlerimizi sürdürürken, kendi şehrimizin ekonomisini geliştirme adına yürütülen projelere destek vermeye özen gösteriyoruz. Üyelerimiz arasında iş birliğimizi geliştirirken, şehrimizin ekonomisini güçlendirme çerçevesinde iş dünyasının sorunlarını Genel Merkezimiz kanalıyla ilgili bakanlıklara çözüm önerileriyle birlikte sunuyoruz” dedi.
Güçlü bir potansiyele sahip Adana’nın tarımda katma değerli üretime yöneldiğini, enerji alanındaki gelişmeler ete kemiğe bürünmeye başladığını belirten Kavak, “Dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri olmaya hazırlanan Ceyhan-Yumurtalık bölgemizde Varlık Fonu tarafından gerçekleştirilecek rafineri yatırımı, petrokimya yatırımlarının gerçekleştirileceği ‘Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi’ bu ülke için önemli değerler olacak.
Cari açık verdiğimiz birçok ürünü üretmeye başlayacağımız bölgeyi MÜSİAD Adana olarak ilgiyle takip ediyoruz. Birçok üyemize yeni fırsatlar sağlayacak, bölgede yatırımların hızlandırılması ve sorunların çözümünde ilgili kurumların yanında olmaya özen gösteriyor ve destek veriyoruz” diye konuştu.
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, Önceki Dönem Çevre Şehircilik Bakanı Gül Demet Sarı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü, iş dünyası STK yöneticilerinin de katıldığı Genel Kurul sonrası MÜSİAD Adana’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Burhan Kavak, Mehmet Akif Akyıldız, Zeynel Abidin Üstemel, Dr. Cengiz Yılmaz, Ömer Tekdemir, Serdar Kutlu, Mehmet Şahbaz, Hasan A. Özkan, Cumali Kocabey, Şahin İplikçi, Zekeriya Balbay, Güray Atak, Cumali Orçun Sarıgül, Emrah Dinç ve Hatip Hatipoğlu.