Koruyucu sigorta çağrısı

Ayhan Barut, Adana'da yanan işyerinde incelemelerde bulundu, mağduriyetin önlenmesini isteyerek koruyucu sigorta kapsamının genişletilmesi çağrısını tekrarladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, defalarca gündeme getirdiği halde riskli sektörlerle ilgili koruyucu sigorta uygulamasının yokluğuna ve kapsamının dar tutulmasına sert tepki gösterdi. Adana'da Keresteciler Sitesi'nde yanan işyerinde incelemelerde bulunan Barut, "Yanan milli servet ama koruyucu sigorta kapsamı genişletilmiyor bir türlü. Artık bu çığlığı duyun. Milli servetimiz küle dönmesin, mağduriyet önlensin" dedi.

'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİNİ İLETTİ

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ndeki Keresteciler Sitesi'nde Ahmet Akpınar'a ait koltuk ve mobilya üretim tesisinde çıkan yangının ardından CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olay yerinde mağdur esnaflarla görüştü, yangın bölgesinde incelemelerde bulunup 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Yangınla ilgili bilgi alan Barut, adeta küle dönen işyerinde can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu söyledi. İşletme sahipleri, bölgedeki esnaf ve çalışanlarla görüşen Barut, "Bugüne dek maalesef yangın riski yüksek çok sayıda işyerinde yangın çıktı, bizler de mağduriyetin giderilmesi için epey girişimde bulunduk. Tüm çabalarımıza karşın yangın riskinin büyük olduğu talaş, pamuk, mobilya, kereste, çırçır, kimya, kağıt ve plastik fabrikalarıyla ilgili koruyucu sigorta kapsamı genişletilmedi" diye konuştu.



SİGORTA VURGUSU

Adana'da daha önce sanayi, çırçır, kırtasiye, kağıt, plastik ve kimya tesislerinde yangınlar çıktığını anımsatan Ayhan Barut, konuşmasına şöyle devam etti:
"Keresteciler Sitesi'nde meydana gelen elim yangında da büyük zarar oluştu, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yılların emeği ve milli servet olan ürünler yok oldu gitti. Her acı olaydan sonra aynı şeyleri tekrarlayıp talep ettik ama iktidar ve yetkililerden somut hiçbir adım gelmedi. Bilindiği üzere çırçır, kimyasal ürün, kağıt ve plastik gibi yanma riski çok yüksek olan işletmelerde ve alanlarda ne acıdır ki koruyucu sigorta uygulaması ya yok, ya da kapsamı çok dar. Her seferinde tekrar tekrar görülüyor ki, bu tür işletmeler özellikle yangın açısından büyük risk taşıyor. Daha önce defalarca dile getirdiğimiz gibi eğer zorunlu olarak bu koruyucu sigorta uygulaması olsaydı, kapsamı geniş tutulsaydı sadece acı olaya üzülecektik. Üstüne kimse mağdur olmayacaktı. Koruyucu sigorta uygulaması hem işletmeciyi korur, hem çalışanları, hem de milli ekonomiyi güvenceye alır."

"HAREKETE GEÇİN"

Elim olaylarda aynı zamanda milli servetin yandığına işaret eden Ayhan Barut, "Ulusal düzeyde bu felaketlerin önlenmesi, yaraların sarılması, mağduriyetin giderilmesi ve işletmelerin yeniden ayağa kalkması için seferber olunması gerekiyor. Kamu gücüyle yangın gibi risklere karşı milli servetimiz, değer yaratan, büyük istihdam sağlayan işletmelerimiz korunmazsa halimiz daha vahim olacak. Zorunlu koruyucu sigorta uygulaması yaşama geçirilip riskli alan ve sektörlerle ilgili kapsam genişletilirse mağduriyet önlenir. Daha fazla acılar yaşanmadan bu konuda iktidarı harekete geçmeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 

YAŞAM Haberleri

Seyhan Rotary’den eğitime önemli destek
Dağ köylerindeki eli öpülesi öğretmenler
Anıl Tanburoğlu: “Kalkınma Eğitimle Başlar”
İşkad Görev Bölümü Yaptı
Adana’da 8 bin 770 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi