Konteyner limanı ile Adana stratejik bir aktör olacak

Basra Körfezi’ni Irak ve Türkiye üzerinden Akdenize bağlaması planlanan Adana Doğu Akdeniz Konteyner Limanı için düğmeye basıldı.

Dünya Gazetesi - Ziya İpek

Cumhurbaşkanı Re­cep Tayyip Erdo­ğan’ın tahsisini onayladığı, Türkiye'nin de­niz ticaret hacmini ve lojis­tik kapasitesi ile Adana Doğu Akdeniz Bölgesi’nin ihracat potansiyelini artıracak Ada­na Doğu Akdeniz Konteyner Limanı, Yumurtalık ilçesi Gölovası’nda hayata geçiri­lecek. Proje tamamlandığın­da, Türkiye’nin Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikle­ri ile imzaladığı dünya tica­reti için önemli bir alterna­tif rota oluşturarak, küresel lojistiği ve ticari akışları et­kileme potansiyeline sahip 2028 yılında tamamlanacak Kalkınma Yolu Projesi’ne de güç verecek.

Adana Doğu Ak­deniz Konteyner Limanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakan­lığı Altyapı Yatırımları Ge­nel Müdürlüğü 830 milyon lira tutarında yatırım yapa­cak. Çevre, Şehircilik ve İk­lim Değişikliği Bakanlığı, projenin Çevresel Etki De­ğerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Adana Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı’nın tahsi­sinin onaylandığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Adana millet­vekili Ömer Çelik müjdele­di.

Çelik, sosyal medya hesa­bından yaptığı açıklamada, li­manla Basra Körfezi'nin Irak ve Türkiye üzerinden Akde­niz'e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey kori­dorlarında demir ve kara yol­larından taşınan yüklerin Ak­deniz'e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanaca­ğını anımsattı. Çelik, “Türki­ye’nin tüm limanlarının kuru­lu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak Adana Doğu Ak­deniz Konteyner Limanı ile Adana stratejik bir aktör ola­cak” dedi.

“Lojistikte Adana'yı stratejik bir noktaya taşıyacaktır”

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Doğu Ak­deniz Ana Kon­teyner Lima­nı'nın tahsisinin onaylanma­sını sevinçle karşıladıklarını, projenin bölge ve Türkiye için büyük bir kazanım olaca­ğını söyledi.

Adana Doğu Ak­deniz Ana Konteyner Lima­nı’nın bölgenin ve Türki­ye’nin ticari potansiyelini artıracağını, uluslararası ti­carette ve lojistikte Adana'yı stratejik bir noktaya taşıya­cağını anlatan Kıvanç, şunla­rı kaydetti: “Bu proje, Adana ve çevresindeki sanayi ve ti­caretin gelişimine büyük kat­kı sağlayacak, yeni iş olanak­ları yaratacaktır. Ceyhan ve Yumurtalık bölgeleri, Türki­yemiz ve Adana'nın ekono­mik dinamiklerini değiştire­cek, geleceğe dair umut vade­den bölgeleridir.

GÜNDEM Haberleri

Oğulhan,Dizdar ve Tutuş tahliye edildi.
Ayşegül Aldinç'ten kucuksaat.com'a özel açıklama
Halit Atik OSGB'den "Seyhan Belediyesi'ne haciz" açıklaması
Saimbeyli'de "Sumak" paneli
Gençlik ve Bugünkü Hayalim…