Karaisalı salçalık biberinin Adana için anlamı: Digital habercilik rekoru

Kucuksaat.com'un salçalık biber satıcıları ile yaptığı röportajlar Adana dijital haberciliğinde geniş yankı uyandırdı... İşte detaylar...

Türkiye'de biberden salça yapan en önemli şehirlerden birisi olan Adana'da, Karaisalı biberi olarak bilinen biberle  salça yapılıyor. Özellikle Karaisalı bölgesinde yetiştirilen binlerce ton salçalık biber, her yıl Eylül ayı itibariyla salça yapılan Adana bu gelenek onlarca yıldır sürüyor.

Kucuksaat.com olarak bu yıl biber üreticisinin, biber satıcılarının ve salçalık biber fiyatlarının son durumunu haberleştirmek amacıyla Adana'da salçalık satışı yapılan yerlerde röportajlar yaptık. 

Adana'nın Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde yaptığımız röpotajda, satıcının yaptığı açıklamalar Adana'da dijital habercilik rekorunu kırdı. Biberin ucuz olmasına rağmen alıcı bulamamasına isyan eden satıcı ile yaptığımız röportaj bu haberi hazırladığımız an itibarıyla;

  • Facebook'ta: 7.800 beğeni, 3.200 yorum ve 999.000 görüntülenme
  • Instagram'da: 3.681 beğeni, 566 yorum ve 458.669 görüntülenme aldı.

Adana gastronomi kültürünün önemli bir parçası olan, çok sayıda yemekte ve Adana Kebabı'nda kullanılan Türkiye'de "Kapya Biberi" olarak bilinen Karaisalı biberinin önemini yaptığımız röportajla ortaya koyduk.

İşte o veriler;

GÜNDEM Haberleri

Apple'dan Facebook ve Instagram'a Sürpriz: Öne Çıkan Gönderilerden Ücret Alacak!
Polis açığa alındı,serbest kaldı. Tutuksuz yargılanacak.
Altın Koza Film Festivali hazırlıkları tamamlandı: Deprem bölgesinde de gösterimler yapılacak
DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Adana'da ziyaretlerde bulundu
Adana'da husumetli gruplar arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki Batuhan Kolsuz bıçakla öldürüldü.