NOSTALJİ YAPALIM
Yıllar önce Yüksel Mert Osmaniye’de sandıksız aletsiz edavatsız akrabası olan gariban bir boyacıya rast gelir. Ayakkabısını boyatırken muhabbet ederler. Yüksel Mert: “Adana’ya gelirsen bir yıllık kiran, işyerin, boya sandığın benden.” der kartını verir.
KAMYON EVİN ÖNÜNDE
Daha bir hafta geçmeden Cafer Bey pılıyı Pırtıyı kamyona yükler ver elini ADANA! Yüksel Mert böyle bir şeyi beklememektedir. Kartı işolsun diye vermiştir . Ama olay GERÇEK olmuştur. İş başa düşer verilen söz gerçekleştirilmelidir.
KALDIRIMDA İŞYERİ AÇILIŞI
Türkiye ÇETİNKAYA MAĞAZALARI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısından onayı alır. Ve hazırlık başlar. Gıcır gıcır Boya Sandığını Ünlü İşadamı (merhum) Kemal ASLAN almıştır. Dönemin Adana Milletvekili Prf. Dr. Ali GÖREN, Kemal ASLAN, Niyazi ÇETİNKAYA’nın katılımıyla mağazaya ait kaldırımdaki işyeri açılışı gerçekleşir. Hürriyet’e haber olan Cafer Bey bir anda Türkiye’nin gündemine oturur.
CENNETİYLE MUTLU!
Eşi Cennetiyle mutludur artık. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası derken bir de üç tekerli motor almıştır. 10 küsur yıl alnın akıyla çalışan Cafer Bey evin tek oğludur. Gülseren, Hatice, Elif, Feride ve Emine adındaki bacıları kocaya gidince oda tekrar Osmaniye’ye dönmek mecburiyetinde kalır.
CAFER BEY’İN ÖZELLİKLERİ
Telefonuna cevap vermeyeceksin! Çünkü bütün aramaları ölüm ve hastalıkla ilgilidir. Adana’nın BEKİR FEYZİ’si ne ise Osmaniye’nin Cafer’ide odur. Bende engelli olduğu için, CEBEL-i BEREKET’e geldiğimi duyunca alıp Cennetinide ziyaretime gelmiştir. Başımızın üzerinde yeri vardır.
İşte Cafer Beyin kısaca hikayesi budur.
Mertçe PAYLAŞIM
CEBEL-İBEREKET/ OSMANİYE