İsraıl'in Pervasızlıgı Nereden Geliyor?

Vedat Kahyalar

- Rusya, Ukrayna ile savaşarak gücünü, enerjisini, kaynaklarını boşa harcıyor uzun zamandan beri.
- Suriye 3’e bölündü.
- Irak 3 'e bölündü
- Arap Baharı ile Libya başta olmak üzere tüm Kuzey Afrika istikrarsızlaştı.
- Mısır, darbe sonrası uydu devlet haline geldi.Ekonomisi çöktü. 
- Yemen'de iç savaş var.Yoksulluk had safhada.
- Arabistan, Suud yönetimiyle İsrail'le yakın ilişkiler içinde.  
-BAE İsrail'in yaķın dostu.
-Ürdün, İngiliz vilayeti gibi. İslam adına ne kokuyor ne de bulaşıyor.
-Türkiye, tarihinin en büyük dış borçları ile ekonomide zor süreçler yaşıyor.
-Pakistan, Afganistan yoksullukla mücadele ediyor
-İran, 1979 dan beri ambargo altında. Etrafında 70 ABD üssü var.

ABD ve İsrail ne çok şey başarmış bölgemiz üzerine oynadığı oyun ve projelerle!

İsrail; uluslararası hukuku, insan haklarını, BM kararlarını zerre kadar takmıyor, sivilleri öldürüyor, ülkeleri bombalıyor!

YA İSLAM COĞRAFYASI ?
Gazze'yi, Lübnan'ı niye destekleyelim,  çıkarımız ne olacak? diye bakıyorlar. Sanırsın seküler, neoliberal bir dinleri var!

Tüm bu yukarıdaki zillete rağmen, İran'dan, İsraile atılan supersonic füzeler, hava savunma sistemlerini etkisiz kılıp önemli hedefleri darmadağın etmiştir. Tüm dünya Müslümanlarının, özellikle Gazze, Refah, Kudüs, Lübnan'daki kardeşlerimizin olağanüstü mutlu olmalarına yol açmıştır.

Medya da ve sosyal medyadaki az sayıdaki Mezhepçi, vahdet düşmanı siyon sevicilerin paylaşımları sinek vızıltısı gibi kaldı. Direnişin gücü,mezhep odaklı olmasından değil tevhid odaklı olmasından geliyor.

Netanyahu'nun oğlunun paylaştığı "BÜYÜK KÜRDİSTAN HARİTASI" ABD ve İsrail desteğiyle Suriye'nin kuzeyinde ordu kuran PKK / PYD terör örgütü tehdidini gözler önüne sermektedir. 

Burdan da anlaşılacağı gibi, İsrail ve ABD ülkemize doğrudan değil, içeride ve dışarıda destek verdiği taşeron örgütler üzerinden saldıracaktır.

Pekii içerideki taşeronlar kim? 
Sığınmacı gibi gelip, içimize sızdırılan yüzbinlerce ABD ve İsrail güdümlü IŞİD - El Kaide militanları! 

Türkiye olarak, Suriye ile masaya oturup hem sığınmacı krizini çözmeliyiz, hem de Suriye'nin kuzeyindeki PKK / PYD terör unsurlarını yok etmeliyiz.

Sn. Cumhurbaşkanı "İsrail Türkiye'ye saldıracak" dedi. 

Nasıl saldıracakları belli. O halde zaman kaybetmeden iç ve dış temizlik yapılmalı, adım adım yaklaşan tehlike tümüyle bertaraf edilmelidir.

Mevcut hükümetin en tartışmasız başarısı, yerli savunma sanayisine verilen destek olmuştur. Bugün ülkemizde üretilen, hepsi birbirinden gelişmiş;  hava, kara ve deniz silah gücümüz dosta güven, düşmana korku salmaktadir. İnsansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları, uçaklar, gemiler, helikopterler, obüs topları, tüfek ve tabancalar, yerli markalar olarak Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerinin envanterinde önemli boyutlara ulaştı.
Bölgenin önemli risklere gebe olması, bu hazırlıklarımızın ne kadar isabetli olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir. 
Bu yatırımların büyük oranda Rahmetli Prof.Necmettin Erbakan tarafından teşvik edildiğini ve yatırıma dönüştüğünü de unutmamak gerekir. 

Bu yatırımların sürdürülmesi için ARGE çalışmaları, üretim teşvikleri, iktidar kimlikleri ne olursa olsun devam ettirilmelidir.