"İnsanlık dışı saldırılara karşı dayanışmayı büyütelim"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "İsrail, tüm dünyanın gözü önünde çok büyük katliamlar gerçekleştiriyor, büyük bir insanlık suçuna imza atıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te İsrail'in Gazze'de ve bölge ülkelerindeki insanlık dışı saldırılarını lanetlerken, iktidarın İsrail ile tüm ekonomik ve ticari ilişkileri kesmesini, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını istedi. Her zaman direnen Filistin halkının yanında olduklarını vurgulayan Barut, Filistin ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulundu.

"İNSANLIK SUÇU İŞLENİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "İsrail, tüm dünyanın gözü önünde çok büyük katliamlar gerçekleştiriyor, büyük bir insanlık suçuna imza atıyor. İsrail, bir yıldır Filistin'de sürdürdüğü katliamların yanı sıra Lübnan'a kadar her yere saldırıyor. Çoğunluğu çocuk ve kadın on binlerce insanı katletti. ABD ve İsrail, hem insanlık suçu işliyor, hem de bölgenin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını yağmalıyor" diye konuştu.

"TİCARİ İLİŞKİLERİ KESİN, ÜSLERİ KAPATIN"

Filistin halkıyla dayanışmanın büyütülmesi çağrısında bulunup AKP iktidarını uyaran Barut, "Kan gölüne dönen bölgede huzur, barış ve eşitlik istiyoruz. Direnen Filistin halkıyla dayanışmanın büyütülmesini talep ediyoruz.  Bizler bu katliamlara karşı her zaman direnen Filistin halkının yanında olacağız. Bu anlamda, iktidarın İsrail ile tüm ekonomik ve ticari ilişkileri kesmesini talep ediyoruz. İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılmasını istiyoruz" dedi.

YAŞAM Haberleri

Adana’da mezarlıkta dehşet: 3 kişi öldürüldü
Vali Köşger: "3. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarını 412 bin kişi ziyaret etti"
KKTC'de 1.Adana Kebabı ve Şalgam Festivali yapıldı
"Devletimiz gerekli çalışmaları yapıyor"
Adana’da 4 günde 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam suyu tüketildi