İnsanlığı Birleştiren Afet, Deprem

Yüksel Mert'in haberi

Dünya İnsanlik Ailesi’nin problemlerine  bütün zamanlarda ırk, renk, din, dil  ayırt etmeksizin evrensel bir mantıkla; şefkat kucağını açan Ülke’mize adeta yardım yağıyor…

DEPREM GERÇEĞİ

“Deprem Bölgeleri Haritası’na göre, yurdumuzun %92’sinin deprem bölgeleri içerisinde olduğu, nüfusumuzun %95’inin deprem tehlikesi altında yaşadığı bir gerçektir. 

AFAD’A, ASKER’E BELEDİYEYE TEŞEKKÜRLER

Adana Yuregir’de sag tarafı felçli eşimle birlikte üç gün sokaklarda kaldık. Adanalı tüm bürokratlara bir telefon kadar yakın olduğum halde ‘eşimin mağduriyeti ortada iken, evimiz hasarlı olduğu halde’ ALO demekten hicap duydum.’ Çünkü 10 ilde yaralarımız derindi. Ciddi trajediler yaşanıyordu. En sonunda AFAD imdadınıza yetişti Yüreğir Atakent üstü kapalı semt pazarına 30’a yakın çadırlar kuruldu. Bu bağlamda AFAD’a, Özellikle Adana İL Müdürü Gûltekin GENÇ Beye, Yuregir Şehremini Mehmet Fatih KOCAİSPİR’e ve fedakar Mehmetciklerimize yürekten TEŞEKKÜR ediyorum. 

SONUÇ 

Bugün olduğu gibi , geçmişte de yurdumuzda birçok yıkıcı depremler yaşandı. Gelecekte de sık sık oluşacak depremlerle birlikte yaşamayı öğreneceğiz. İleri ülkelerde aynı ölçekteki depremlerde maddi manevi hasarlar minimum iken bizde neden çok fazla bunu hep beraber düşünerek sorgulayacağız. Bu konuda en büyük rehberimiz ilim ve akil olacaktır inşallah. sözlerin en güzeliyle Allah’a emanet olunuz.

BAKARA SÜRESİ 155-156

“Ve de kesinlikle Biz, korkudan, açlıktan bir şeylerle ve mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile sizi zayıf düşüreceğiz/ imtihan edeceğiz. Kendilerine bir musibet geldiği zaman, “Biz şüphesiz Allah'a aidiz ve yalnız O'na döneceğiz” diyen şu sabredenlere de müjdele!”

Yüksel Mert Özel Haber 

Atakent AFAD Çadırları no: 2/ YÜREĞIR/ ADANA/TÜRKIYE

YAŞAM Haberleri

Sulama kanalında çürümüş ceset bulundu
MİT duyurdu: 2019’da Adana'da bombalı saldırı talimatını veren Lokman İsmail etkisiz hale getirildi
Türk Yıldızları ve Solo Türk TEKNOFEST için Adana’da deneme uçuşu yaptı
Ya Hallet Ya Devret
Kiracısının 8 yaşındaki erkek torununa cinsel istismardan tutuklandı