İBB Şehir Tiyatroları, sezonu Yaşar Kemal’in “Ağrıdağı Efsanesi” ile açıyor

İBB Şehir Tiyatroları, yeni sezon repertuvarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen bir basın toplantısında tanıttı. Sezonun açılışı, 2 Ekim’de Yaşar Kemal’in “Ağrıdağı Efsanesi” ile gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları 110 yıllık bir tarihe sahip. Yetkililer yeni sezon repertuvarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısında tanıttı. Sezonun açılışı, 2 Ekim’de Yaşar Kemal’in “Ağrıdağı Efsanesi” ile gerçekleşecek. Haldun Taner’in “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” gibi klasik eserler de sezonun öne çıkan yapımları arasında yer alıyor.

Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, bu yılki temanın insanın kendisi, diğer canlılar ve çevresiyle olan ilişkisine odaklandığını belirtti. İşsever şöyle konuştu:

“Hepimiz içeride yaralıyız ve şifaya ihtiyacımız var.”

Toplantıya yoğun katılım

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen toplantıda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Dairesi Başkanı Tolga Volkan Aslan, Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu gibi isimler ile birçok sanatçı ve tiyatrosever de etkinlikte yer aldı.

İBB Şehir Tiyatroları: Geçmiş sezonun başarıları

Geçtiğimiz sezon, yüzde 91 doluluk oranıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. Ayşegül İşsever, “149 farklı oyunu bin 643 seansta seyircimizle buluşturduk” diyerek, İBB Şehir Tiyatroları’nın geçtiğimiz iki yılına dair özet bilgi verdi. 13 farklı turne gerçekleştirildiği ve yeni açılan Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda beş oyun sahnelendiğini söyledi.

“Sürdürülebilir bir dünya için barış”

İBB Şehir Tiyatroları, yeni sezonda “Sürdürebilir Bir Dünya İçin Barış” temasında sahnelere giriş yapacak. Ayşegül İşsever, insanlığın küresel sorunlara çözüm bulması gerektiğini vurgularken, savaşların yalnızca yıkım ve acı getirdiğini hatırlattı. Tiyatro bu temayla insanları düşündürmeye ve toplumsal sorunlara dikkat çekmeye devam edecek.

Yenilikler ve gelecek hedefleri

Oytun Askeroğlu ise yeni sezonun heyecanını paylaşarak, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür Sanat Merkezi’nde Rasim Öztekin’in adını taşıyan sahnenin açıldığını duyurdu. Askeroğlu, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nin inşaatında yeni enerji kaynakları kullanacaklarını söyledi.

Repertuvar ve yeni oyunlar: Açılış Yaşar Kemal’in oyunuyla

Yeni sezon repertuvarında klasik eserlerin yanı sıra birçok yeni oyun yer alacak. Can Başak, yeni repertuvarı şöyle açıkladı:

  • Ağrı Dağı Efsanesi
  • Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
  • Gök Kubbe
  • Köpek Kalbi
  • Yenilmez
  • Yoldan Çıkan Oyun
  • Yaşlı Bayan’ın Ziyareti
  • İkinci Perdenin Başı
  • Gıdion’un Düğümü
  •  

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Dizi ve film yapımcısı Timur Savcı: Adana gerçek bir sinema şehri
Yılmaz Güney, “Umut” ve Adana
Altın Koza Film Festivali bu yıl 'şiddete dur' temasıyla düzenlenecek: 'Narinler ölmesin'
Cannes’dan Berlin’e, 2024’ün ödüllü filmleri Adana Altın Koza’da
Festival Yürütme Kurulu Başkanı Samancılar: “Adana’yı güzel bir festival bekliyor”