Hava harekatını protesto etmek isteyen HDP’lilere polis izin vermedi

Adana'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği "Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nı protesto etmek isteyen HDP'lilere polis müdahale etti.

Taksim'de 13 Kasım'da 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının ardından TSK, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurlara yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı düzenledi.

Adana'da HDP'liler, harekatı protesto için Çukurova İlçe Başkanlığı bahçesinde toplandı. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba bina içinde basın açıklaması yapmaları gerektiğini bildirdi. Binaya girmeyen gruba çevik kuvvet ekibi müdahale etti.

Polise direnenlerden bazıları, plastik sandalye ve şeker kaplarını ekiplere fırlattı. Eylemciler binaya girerken, arbede sırasında gözlük ve ayakkabılarının kaybolduğunu öne süren bazı kişiler polislerle tartıştı. Bir süre ekiplerle tartışmaya devam eden eylemcilerin daha sonra gruplar halinde dışarı çıkmalarına izin verildi.

YAŞAM Haberleri

Yola fırlayan çocuğa hafif ticari aracın çarpma anı kameraya yansıdı
Adana'da son 1 haftada 5 hükümlü yakalandı
Ceyhan Belediyesi Ramazan ayında her gün 10 bin ücretsiz ekmek dağıtılacak
Hayvanlarını otlatmak için çıktı, ölü olarak bulundu
33 yıl hapis cezası olan hırsız kaçarken yakalandı