Haluk Levent'ten Suavi paylaşımı: Vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü'ne özel kutlama gerçekleşti.

Suavi’nin Beykoz'daki konseri dün bir grup tarafından engellenmek istendi. Yeni bir linç kültürünün yükseldiğine dikkat çeken Haluk Levent "Suavi ile görüş ayrılıklarım olabilir ama Suavi’ye de vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem. Hatay halkı yaptıklarını unutmayacak" dedi.

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü'ne özel kutlama gerçekleşti. Beykoz Belediyesi’nin düzenlediğin kutlamada sanatçı Suavi de sahne aldı. Suavi’nin konseri sırasında bir grup tarafından saldırı girişimi düzenlendi. Grup, bozkurt işareti yaparak, “Beykoz’da terörist istemiyoruz” sloganı attı. Suavi, olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Biz; Beykoz halkıyla çok keyifli bir gece yaşadık" dedi.

Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Suavi'nin konser vermesini "kabul edilemez" bulduğunu açıklarken, engelleme girişiminden sonra ilçe başkanlığı hesabından, Suavi'nin çözüm sürecinde yaptığı bir taziye ziyareti fotoğrafı ile "Burası Beykoz, gelme demiştik" diye paylaşım yapıldı. Sanatçı Haluk Levent de Suavi konserinde yapılanları yeni bir linç girişimi olarak değerlendirdi.

"Yeni bir linç yükleniyor"

"Suavi’ye de vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem" diyen Haluk Levent'in paylaşımı şöyle:

  • Birkaç hafta önce Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaptığı için UEFA tarafından cezalandırılmasını yazmıştım. UEFA ya lanet okumuştum. Fikirler ayrı olabilir demiştim. 'Merih Demiral depremde bu halk için çok çalıştı' demiştim. Bayağı linç yemiştim. Yeni bir linç yükleniyor şimdi. Olsun.
  • Suavi. Depremde gecesini gündüzüne kattı. Benden çok daha fazla Hatay’da kaldı. Halkını, milletini seven onları korumak için canını dişine takan adamdır Suavi.
  •  Herkesi tek bir cümleyle tek bir kelime ile vatan haini , terörist ilan etmek artık sokağın sesini yansıtmıyor. Sokakta deprem hala konuşuluyor. Her 7 kişiden birinin akrabası dolaylı dolaysız bu depremden etkilendi.
  • Hepimiz herkes gibi olmak zorunda değiliz. Ortak paydalarımız var. Şimdi diyeceksiniz ki 'Yine Haluk Levent gibi değil , Ahbap başkanı gibi konuştu' Evet Ahbap başkanlığını bırakana kadar politik konulara girmeyeceğim. Oportünist takılacağım. 
  • Suavi ile birçok konuda farklı görüşlerde olabilirsiniz. Ama ayrıştırma yapmak, bölmek bu ülkeye yakışmaz. Benim de Suavi ile görüş ayrılıklarım olabilir.
  • Ama Suavi’ye de vatanseverlik konusunda laf ettirirsem kendimi affetmem. İyi ki varsın @Suavi_Suavi. Hatay halkı yaptıklarını unutmayacak.

Ne olmuştu?

Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanlığı bir açıklama yayımlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Millî ve manevî yönü yüksek, vatansever karakteriyle Beykozlu kimliğinden gurur duyan hemşehrilerimizle birlikte bu görüşleri gönülden paylaşarak sormaktayız: Neden Suavi? Selahattin Demirtaş’a selam yollayarak etkinliklerini politik bir propaganda üssüne dönüştüren Suavi’nin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkanlarla birlikte hareket ettiği delilleriyle sabittir. Bu kişinin Beykoz’un en önemli ve onurlu gününde sahne alması, millî duyguları yok saymak anlamına gelir ve bu tutum kesinlikle hoş görülemez."

YAŞAM Haberleri

Yüreğir’de Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi
Koruyucu sigorta çağrısı
Ali Sabancı: Kazayı hatırlamamayı ‘suçluluk’ olarak alıyorum
Hırsız durakta uyuyakalan vatandaşın 6 bin lirasını ve kolyesini çaldı
STK’lardan Halil Nacar’a destek