Google'a asla yazmamanız gereken 7 şey

Google'da aradığımız kelimeler, en net sonuça ulaşmamıza yardımcı oluyor. Ancak bazı kelimeler var ki asla yazmamanız gerekiyor. Bu kelimelerden bazılarını arattığınız takdirde başınızın belaya girmesi yüksek ihtimal.

Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız, bir ağrınız, gününüzü mahveden bir sağlık şikayetiniz varsa doktora başvurmanız gerekiyor. Eğer Google'da basit bir rahatsızlık araması yaparsanız, büyük endişelere kapılmanız doğal. Her türlü semptomun çok çok farklı hastalıklara bağlandığı binlerce yanıltıcı içerik var. Sıradan bir semptom pek çok hastalıkla bağlantılı olabilir. Doğru cevabı size doktorunuz verir, Google değil.

Kanser son derece ciddi boyutlara ulaşan, çok farklı türleri olan bir hastalık. Bu nedenle semptomların skalası da geniş oluyor. Eğer kanser olduğunuzdan endişe ediyorsanız, muhakkak doğru sonuca ulaşmak için tıbbi kontrol yaptırmalısınız. İster inanın ister inanmayın, insanlar herhangi bir organının yanına "kanseri" kelimesini yazıp, kendi semptomlarıyla bağ kurmaya çalışıyorlar. Bu psikolojiden çıkmanızı temenni ediyoruz.

Kaşıntı, döküntü, kuruluk ve kabarma gibi pek çok cilt durumu, çok geniş yelpazeye yayılan hastalıklara bağlı olabilir. Yine ilk iki maddede olduğu gibi, cildinizle ilgili bir şikayetiniz varsa Google arama sonuçlarına güvenmemelisiniz.

Uyuşturucu maddelerin ortak noktası, beyni ve bedeni farklı sürelerde eylemsiz kılmalarıdır. Kanun dışı olan konuların aramalarında karşınıza çıkacak bilgilerin de kanun dışı olduklarını unutmayın. Faydacı bir yaklaşıma sahip olmayan internet sitelerine girmeniz, bu tarz aramalarla kolay bir hal alıyor.

Küresel finansal sistem borçlanma üzerine işler. Eğer paraya ihtiyacınız varsa, faiz ödemek istemiyorsanız tekrar düşünün. Faizsiz kredi aramasında çıkan sonuçlar arasında, insanlar yanlış yönlendiren içerikler mevcut. Kötü niyetli birileri, girdiğiniz site üzerinden sizden bilgi talep edebilir, düşük faizli ya da faizsiz kredi talebiyle elinizdekilere bile alıkoyabilir.

Böyle bir arama yaparsanız, muhtemelen sahte borsa veya bahis sitelerine yönleneceksiniz. Network marketing gibi planlarla çalışan şirketlerin aldatıcı reklamları ve siteleri karşınıza çıkacak, sizden para kazanmak için para talep eden çok yer olacak.

Google üzerinden yapacağınız böyle bir arama, diğer aramalarda olduğu gibi veritabanına kaydedilecek. Eğer çok kritik aramalarda bulunursanız, tıkladığınız siteler ruhunuz bile duymadan kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. Öte yandan "Bomb instructions" kelimesini arattığınızda ise büyük ihtimalle hükümet ve CİA'ya kırmızı alarm vereceksiniz. Çünkü birçok insan Google'dan bombanın nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışıyor ve öğrendikten sonra istemediğimiz bomba eylmelerini gerçekleştiriyorlar. Buna önlem olarak bu kelimeleri yazan kişiler takibe alınıyor.

Kaynak: Webtekno

1/7