Genç iş insanları, Adana'nın simgesi için çalışıyor

ADANAGİAD, Vali Demirtaş ile buluştu

Adana Genç İş İnsanları Derneği (ADANAGİAD) Başkanı Halid Milli ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret ederek kentin marka değerini yükseltmek, tanınırlığını arttırmak ve kentin kalkınmasına katkıda bulunmak için hazırlanan 'Simge Adana Projesi'ni anlattı. 

VALİ DEMİRTAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİLER
ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, Genel Sekreter Cenk Yakın, Sayman Zeynep Madenci, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Erşahinoğlu, Mustafa Şahbaz, Melda Kaya ve Özkan Özkaya ile birlikte Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali Demirtaş, konuklarıyla yakından ilgilenip nezaketleri için teşekkür etti. Vali Demirtaş'a gösterdikleri yakınlık ve ilgi dolayısıyla teşekkür eden ADANAGİAD Başkanı Halid Milli de, kentin kalkınması ve gelişmesi için iş dünyasının genç temsilcileri olarak çaba gösterdiklerini anlattı. 

PROJEYİ ANLATTILAR 
Ziyarette Başkan Halid Milli, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte son Adana'nın marka değerini yükseltmek, tanınırlığını arttırmak ve kentin kalkınmasına katkıda bulunmak için hayata geçirdikleri 'Simge Adana Projesi'yle ilgili hazırlanan kataloğu Vali Demirtaş'a sundu. Aylarca süren hazırlıkların ardından yaşama geçirilen 'Simge Adana Projesi'nden söz eden ADANAGİAD Başkanı Halid Milli, kent simgesi olabilecek yapı ve alanların ortaya çıkması için seferber olduklarını belirtti. Projeye aralarında Adana'dan firmaların da bulunduğu ulusal ve uluslararası alanda başarı kazanmış mimarlık ofislerinin katkı koyduğunu aktaran Halid Milli, alanında uzman kişiler ve akademisyenlerin katkılarıyla yürüttükleri projenin kent için önemini paylaştı.  

"SİMGE ADANA SAHİPLENİLMELİ"
Simge Adana Projesi kapsamında Veterinerlik İl Müdürlüğü Binası ve Yakın Çevresi, Adana Tren Garı ve Yakın Çevresi ile Adana Büyükşehir Binası ve Yakın Çevresi'ne ilişkin 9 projenin ele alındığını bildiren Halid Milli, şunları kaydetti:
"Simge Adana Projesi, kent bilincimizi yükseltecek, şehrimize bakış açımızı değiştirecek ve yerel yöneticilerden beklentimizi yükseltecek önemli bir fikir projesidir. Tıpkı ADANAGİAD'ın daha önce geliştirdiği Adana Marina Port Projesi gibi. Kent simgesi o kentin marka değeridir, ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlar. Adanamızda kent simgesi olan Büyüksaat var, Taşköprü var, Varda Köprüsü var ancak yeteri kadar tanındığına inanmıyoruz. Tepebağ Höyüğü restorasyonu tamamlandığında daha çok tanınacağına, kentimizin marka değerini daha da yükselteceğine inanıyoruz. Bu nedenlerle ADANAGİAD'ın hazırladığı 'Simge Adana' fikrinin ve bu projenin sahiplenilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yerel yöneticilerimiz başta olmak üzere kent dinamiklerinden destek bekliyoruz."

VALİ DEMİRTAŞ BAŞARI DİLEDİ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise, ADANAGİAD yönetimini kutladı. ADANAGİAD'ın şehrin gelişimine katkı sunmak için yaptığı çalışmaları tebrik eden Vali Mahmut Demirtaş, başarılar diledi. 

TASARIMLAR BEĞENİ TOPLAMIŞTI
Sonuçları geniş katılımlı bir lansmanla kamuoyuna duyurulan Simge Adana Projesi'ne başvuran yapıt ve tasarımlar, büyük beğeni toplamıştı. Projede Adana Tren Garı ve Yakın Çevresine yönelik tasarımlarda birincilik SO Mimarlık, ikincilik AS-MA Mimarlık ve üçüncülük Art-Level Mimarlık firmalarının olmuştu. Adana Büyükşehir Binası ve Yakın Çevresiyle ilgili tasarımlarda eşdeğer birincilik ödülleri 1+1 Mimarlık ve MMT Mimarlık'a, ikincilik ise Studio Evren Başbuğ'a sunulmuştu. Veterinerlik İl Müdürlüğü Binası ve Yakın Çevresiyle ilgili tasarımlarda ise birincilik ödülü Studio EİKİTE Mimarlık'a, ikincilik Tevfik Tozkoparan'a ve üçüncülük ödülü de Can Kubin'e verilmişti.

EKONOMİ Haberleri

Adana'da karpuz fideleri toprakla buluştu
Tarım sektörü temsilcileri ve elciler arasında 'Suriyeli işçi' polemiği
Adana’da 31 bin gıda denetimine 22 milyon 135 bin lira ceza
Haluk Levent: 'Coin reklamı yapmamış olsam da, bu süreçte kendimi sorumlu hissediyorum'
Adana'da mahallede 400 metrekareyle başlayan seracılık 30 dönüme ulaştı