Ertuğrul Günay Küçüksaat TV'de

Kültür ve Turizm E. Bakanı Ertuğrul Günay, Taner Talaş'ın konuğu oluyor

Türk siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Küçüksaat TV ve kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş'ın hazırlayıp sunduğu Mümkün Mertebe programına konuk oluyor.

Ertuğrul Günay'ın kaleme aldığı "Bir Hürriyet Hikayesi" kitabının konuşulacağı özel yayında masaya yatırılacak bazı ana başlıklar şöyle;

  • Hürriyet Partisi Genel başkanı Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu’nun kişilik özellikleri 

  • Hürriyet Partisi kadroları kimlerden oluştu?

  • CHP ile birleşme sonrası parti kadrolarının durumu

  • Hürriyet Partililer daha sonra hangi siyasi oluşumlarda yer aldılar?

  • Hürriyet Partili siyasetçinin oğlu neden intihar etti?

  • CHP’nin ilk hedefler beyannamesinde Hürriyet Partisi'nin etkisi.

  • İsmet Paşa ve 27 Mayıs darbesi

  • 27 Mayıs darbesini aydınlar neden destekledi? 

  • Dönemin politik figürleri; Bayar, Menderes, Bölükbaşı vs.

Küçüksaat TV'yi izleyebileceğiniz adresler:

Facebook:https://www.facebook.com/kucuksaatcom/
Twitter: https://twitter.com/Kucuksaatcom
Youtube: https://www.youtube.com/c/kucuksaat
Kucuksaat.com: https://www.kucuksaat.com/kucuksaat-tv-canli-yayin-7s.htm

ERTUĞRUL GÜNAY KİMDİR?

1948 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Türk siyasetçi, hukukçu; 1992-1994 arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2004'te CHP'den ihraç edildi, 2007'de AKP'ye geçti. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde bu partiden milletvekili seçildi. 60. ve 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri'nde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. TBMM'de 16. dönemde Ordu, 23. dönemde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. 24. dönem İzmir milletvekili olarak mecliste görev yaptı. 2013 yılı sonlarında, AKP'den istifa etti.

1965 yılında Ordu Lisesi'ni, 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Öğrencilik yıllarında Fikir Kulüpleri Federasyonu içerisinde çalıştı.

Üniversiteden mezun olduktan sonra Ordu'da avukatlığa başladı. 1973'te CHP Genel Merkezi'nin 50. kuruluş yılı nedeniyle açtığı yarışmada “Devlet Partisi'nden Halk Partisi'ne” başlıklı yazısıyla birincilik ödülü aldı.

1974-1977 arasında CHP Ordu İl Başkanlığı yaptı. Deniz Baykal ve taraftarlarının Ecevit'e karşı çıktıkları 1976 yılındaki kurultayda, Baykalcıların kurultay başkan adayı Günay'dı.

1977 seçimlerinde en genç milletvekili olarak meclise girdi; 1977-1980 döneminde Ordu Milletvekilliği yaptı. CHP'nin en solundaki milletvekillerinden biri olarak kabul edilen Günay, 12 Eylül Darbesi'nden sonra, Dev-Yol ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklandı. 1 yıl kadar tutuklu kaldıktan sonra 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.[3] 1980'den sonra siyasete Sosyaldemokrat Halkçı Parti'de devam etti. SHP Ankara İl Başkanlığı (1986-1987) ve Genel Sekreter Yardımcılığı (1990-1991) görevlerinde bulundu.

1992'de CHP'nin siyasal yaşama yeniden dönüşü üzerine CHP'de yer aldı. 9 Eylül 1992'den 1994 sonuna kadar CHP'nin Genel Sekreterlik görevinde bulundu. 1994'teki yerel seçimlerde CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın galip çıktığı seçimde Günay, %1,4 oy aldı. 1999 Türkiye genel seçimlerinde CHP'nin TBMM dışında kalması üzerine yeniden aktif siyasete döndü. Genel Başkanlığa aday oldu. 2004 seçimlerinde CHP'den ihraç edildi.

CHP'den ihracından sonraki süreçte Saadet Partisi eski milletvekili ve insan hakları savunucusu Mehmet Bekaroğlu ile birlikte Müslüman-Sol perspektifli bir siyasi oluşum çalışması başlattı. Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen davet üzerine 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçti. Seçimlerde İstanbul milletvekili seçildi. 60. Hükümet'in başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulan atama teklifi ile 31 Ağustos 2007'de Kültür ve Turizm Bakanı olarak atandı. 2011 Türkiye genel seçimlerinde İzmir 1. Bölge'den milletvekili seçildi. 2013 yılı Ocak ayında yapılan kabine revizyonu ile görevden ayrıldı, yerine Ömer Çelik getirildi. 27 Aralık 2013'te AK Parti'den istifa etti.

Bosna İçin İnsanlık Girişimi, Doğu Konferansı ve Yeni Siyaset Girişimi gibi sivil girişimlere de öncülük eden Günay'ın "Bosna'dan Büyük Yazıları" ve "Karşı Siyaset" adıyla iki kitabı ve çeşitli gazete ve dergilerde hukuk ve siyaset konularında yayınlanmış çok sayıda makale ve söyleşisi bulunmaktadır.

Günay evli ve iki çocuk babasıdır.

Ödülleri:

Günay, kültür ve sanat üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle Akdeniz, Hatay/Mustafa Kemal, Adıyaman, Pamukkale ve Rusya Saint Petersburg Devlet Üniversitelerinden "Onursal Bilim Doktoru" ünvanını aldı. Uludağ Üniversitesi ve Moskova Kültür ve Sanat Üniversitesi ise Günay'ı "Onursal Profesör" ünvanlarına layık gördü. Aynı şekilde Macaristan Cumhuriyeti, Avusturya Cumhuriyeti, Belçika Krallığı ve Hollanda Krallığı tarafından devlet nişanlarıyla ödüllendirildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana'da karpuz mevsimi açılıyor: Hasat Nisan'da başlayabilir!
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu Adana'ya Geliyor!
Seyhan Baraj Gölü Kıyısında Kadın Cesedi Bulundu
VAR kayıtları yayınlandı! Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında ne konuşuldu?
Bolu'daki ateş Adana'ya düştü