Mustafa Sarıgeçili Ve Yeni Yönetimi Basınla Buluştu

Mustafa Sarıgeçili: İşgücü Uygulama Programı, Okulların Temizlik Sorununa Çözüm Olamaz

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullardaki güvenlik ve temizlik sorunları bir an önce giderilmelidir. İşgücü Uygulama Programı, okulların temizlik sorununa çözüm olamaz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşmasını Adana Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve şube yönetiminde yaşanan değişiklik nedeniyle düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Adana Şube yönetimi, ilçe başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

2024-2025 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrencilere ve eğitim çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulunan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili eğitim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şube yönetiminde yaşanan değişikliğin asla bir kırgınlık ya da küskünlük nedeniyle yaşanmadığını ifade eden Başkan Sarıgeçili Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak ilkeli sendikacılık mücadelelerini daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Eğitim Çalışanları Yeni Döneme de Sorunlarla Başlıyor

Eğitim çalışanlarının yeni döneme de sorunlarla başladığını ifade eden Başkan Sarıgeçili; "Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır. 20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmelidir. Mülakat uygulaması kaldırılmadır. Öğretmen açığı sorununa çözüm bulunmalıdır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik son bulmalı, kadrolu istihdam esas alınmalıdır. Yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Mağduriyet giderilerek kalıcı bir kariyer sistemi kurulmalıdır. Eksiklikler giderilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu adını hak eden bir içeriğe kavuşturulmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler hayata geçirilmelidir. Eğitim yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalıdır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapılmalıdır. Hizmetli ve memurların hakları iyileştirilmelidir. Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir. Okullara doğrudan ödenek tahsis edilmelidir. Depremin neden olduğu sorunlar tamamen giderilmelidir” ifadelerini kullandı.

Okullardaki Güvenlik Sorununun Giderilmesi Gerekir

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili derinden etkileyen depremlerin yol açtığı sorunların da giderilmesi gerektiğinin altını çizen Sarıgeçili konuşmasında okullardaki güvenlik ve temizlik problemlerine de değinerek; "Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önüne geçmek için güvenlik konusuna önem verilmeli. Gün geçmiyor ki şiddet olayları bazen eğitimciye şiddet bazen de öğrencilerimizi mağdur eden olaylar olarak karşımıza çıkmasın. Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bir talebimiz var. Birkaç yıldır kısmen yerine getiriliyor olsa da bunu asla yeterli bulmuyoruz. Adına 'Belediye Modeli' dediğimiz bu uygulama ile okullarımıza öğrenci sayısına göre hazineden bütçe ayırılmasını talep ediyoruz. Böylece okullarımız kendi imkanlarıyla hem güvenlik hem de temizlik sorunlarını çözebilecek ve okul yönetimi ile veliler karşı karşıya gelmeyecektir" dedi.

İşgücü Uygulama Programı, Okulların Temizlik Sorununa Çözüm Olamaz

Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesinin, ihtiyaçların yeterli ölçüde ve zamanında karşılanmasıyla mümkün olabileceğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili; "Okullarımızda temizlik, güvenlik gibi hizmetleri yürüten yeterli sayıda yardımcı personelin varlığı olmazsa olmazdır.  Okullarımızın yardımcı personel ihtiyacı kadrolu memur statüsünde personelle karşılanamadığından vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafından yapılan veya İŞKUR yönetimindeki geçici istihdam programlarıyla yürütülmeye çalışılmaktadır. Ancak okulların açıldığı bugünlerde halen çok sayıda okulun yardımcı personel ihtiyacı giderilememiştir. İŞKUR tarafından yeni uygulamaya konulan İşgücü Uygulama Programı da tam olarak hayata geçirilememiştir. İşgücü Uygulama Programı iş güvencesinden yoksun, adil ve yeterli bir gelir getirmeyen, sosyal güvencesiz bir çalışma biçimi olduğu için bu hâliyle okulların personel ihtiyacına kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm sunmadığı açıktır" ifadelerini kullandı.

Okul Kantinlerinde Boykot Ürünlerinin Satışına İzin Verilmemelidir

Sarıgeçili açıklamalarını; "Siyonist İsrail ekonomisine katkıda bulunmak, işgal ve zulmün devamına katkıda bulunmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle okul kantinlerinde İsrail ya da İsrail’e destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması, bu boykota katkıda bulunmanın bir yoludur. Yerli ürünlere öncelik vermek, millî ekonomiye katkıda bulunmak ve yerli üreticiyi desteklemek demektir. Okul kantinlerinde İsrail ürünlerinin yerine yerli ürünlerin satılması, bu amaca hizmet edecektir. Bu çerçevede, okul kantinlerinde İsrail menşeli veya İsrail’in Gazze katliamına destek açıklamasında bulunan yerli ve yabancı ürünlerin satışının yasaklanması sağlanmalıdır" sözleriyle tamamladı.

Mustafa Sarıgeçili açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevaplandırdı.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi 17. Basın Buluşması toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, Şube Sekreteri Süleyman Samsa, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Turgut Karasar, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Erdoğan, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Umut Gül, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kemal Kara, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Güven Güvener.

SİYASET Haberleri

Erdoğan’dan muhalefete ‘Kırmızı kartlardan puzzle yapın’ tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunlar kırmızı karttan kurtulamadı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana ve Mersin’e geliyor
Seyhan Belediyesi cevap verecek mi? Alımlar ve ödemelerde kayrılan firmalar var mı ?
Ali Demirçalı afişi astı, tartışma yeniden alevlendi!