Dünya Çevre Günü'nde Sarıçam'da çöplüğün kaldırılması için toplanılacak

Sarıçam'da bugüne kadar çöplüğün kaldırılması için yapılan en kapsamlı organizasyon 5 Haziran 2024 Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştirilecek.

Adana'nın Sarıçam ilçesinde "Sarıçam Çöplüğü" olarak bilinen katı atık entegre sisteminin kaldırılması için uzun yıllardır bireysel ve toplumsal çok sayıda mücadele sergilendi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde gerek Sarıçam gerekse Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında da "Adana ve Sarıçam'ın en büyük sorunu" olarak nitelendirilen çöplüğün kaldırılması yönünde meydanlarda seçmenlere vaatler verildi. Şimdiye kadar Sarıçam'da yapılacak en büyük organizasyon olarak nitelendirilen toplantı 5 Haziran 2024 Dünya Çevre Günü'nde çöplük karşısında gerçekleşecek.

ADANA'NIN 2 ÜNİVERSİTESİ İLK DEFA DESTEKLEYECEK

Yarın düzenlenecek toplantıya sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve Sarıçam'da ikamet edenlerin yoğun katılımı bekleniyor. Öte yandan STK temsilcilerinin Adana Çukurova Üniversitesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörleri ile yaptıkları görüşmelerinde olumlu sonuç verdiği öğrenildi. Rektörlerin bizzat talimat vererek yarın yapılacak toplantıya akademisyen göndererek, alanında uzman çevre mühendisi akademisyenlerin konuşma yapacağı öğrenildi.

Ayrıca Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel'in akademisyenlere çöplüğün insan, hayvan ve doğaya verdiği zararla ilgili araştırmalarını raporlaştırması için bütçe vereceği edinilen bilgiler arasında.

STK temsilcileri, çöplüğün kaldırılması için verdikleri mücadelenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslerini duyurabilmek için başta Sarıçam'da oturanlar olmak üzere Adanalıları 5 Haziran 2024 (yarın) saat 16:30'da düzenlenecek toplantıya davet etti.

GÜNDEM Haberleri

Dereye uçan otomobilde can pazarı
Adana'da 4 kişinin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası
İsmail Saymaz Adana Demirspor - Galatasaray maçında tartışmalara neden olan bahis sitesi reklamının arka planını yazdı
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya: Adanalı gençlerimiz TEKNOFEST'e mutlaka katılmalı