Demet Sabancı İspanyol basını Entrepreneur’a kurucusu olduğu Shopsa ile ilgili röportaj verdi

Shopsa'nın kurucusu olan Demet Sabancı İspanyol gazetesi Entrepreneur’a röportaj verdi.

Entrepreneur in Spanish'e, konuşan Demet Sabancı, Shopsa'yı nasıl kurduğunu anlattı.

İşte o röportaj:

Projemi planlarken her zaman toplumsal sonucu ön planda tutuyorum. Shopsa durumun bize sunduğu bir projeydi. E-ticaret alanında ve kadınlara yönelik bir şeyler yapmak istedik. Pandemi ile e-ticaret on yılda olduğu gibi bir yılda da ilerledi. Bu alanda büyük bir farkındalık oluştu. Shopsa ile bu talebi ve arzı birleştiriyoruz. Shopsa aslında bir kadın projesi. Kadınları bireysel ve kurumsal olarak pazara getiriyoruz. Onları bu süreçte eğitiyor ve motive ediyoruz. Bu nedenle bu sorumlu yaklaşım geniş çapta desteklenmektedir. Hayalim kadınların pazara girmesi için bir kanal yaratmak, böylece ekonomiyi büyütmek ve geliri en alt seviyeye dağıtmaktı. E-ticaretin bu hızlı gelişimi, vizyonumuzu gerçekleştirmemizde bize güçlü bir destek sağladı. Merdivenleri ikişer ikişer çıkıyoruz. Ulaştığımız sonuçlar tatmin edicidir. Ayrıca kadınların iş becerilerini artırmalarına olanak tanıyan bir başka platform olan SHOPSA AKADEMİ'yi oluşturduk.

Hayalinizin veya hedefinizin gerçekleştiğini düşünüyor musunuz?

Durdurulacak net bir hedef yok. Dinamizmimizi kadınlar belirliyor. Bu platform biz pazara girdikçe büyüyecek, kadınların ekonomiye katılımı küresel bir hedef. E-ticaret kadın girişimciler için büyük bir fırsat yarattı.

‘Belirli bir büyüklüğe ulaştık, yeni bir plan yapalım’ demedik ve söylemeyeceğiz. Önemli olan kadın kooperatiflerinin ve birliklerinin katılımının artmasıdır. Bu sayede çok daha fazla kadını istihdama kazandırıp ekonomiye kazandırabileceğiz.

Shopsa sadece Türk kadınlarıyla mı sınırlı olacak? Hangi genişleme planlarını planladınız?

E-ticarette sınır yoktur. Ancak şu anda hala markayı geliştiriyoruz. Yöresel ürünleri öne çıkarmaya, küçük üreticiler yetiştirip Anadolu'ya yaymaya çalışıyoruz. Ulusal düzeydeki hedeflerimize ulaştığımızda bu işi Türk Cumhuriyetleri, Orta Doğu ve Balkanlara da yaygınlaştırabileceğiz. Ancak hızlı gitmek yerine uzun sürdüğünü anlıyoruz. Yavaş yavaş ilerlersek bu büyük topluluğu oluşturan üyeler daha mutlu olacak.

Shopsa dışında içinde yer aldığınız birçok şirket ve sosyal sorumluluk projesi var. Her birinde zamanı tutmak nasıl bir şey?

Zamanının önemli bir kısmını sosyal sorumluluk projelerine ayıran biriyim. Yetenekli çocukların ihtiyaçlarından kadın girişimcilerin desteklenmesine, Türkiye'nin tanıtılmasından tarihi mirasımızın korunmasına kadar pek çok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer alıyorum. Bu benim içimden gelen bir enerji. Bu şekilde kendimi mutlu hissediyorum. Kimseyi gönüllü olmaya ikna edemezsiniz ama bunun o kişiden gelmesi gerekiyor.

Katıldığım sosyal projeleri bir yük değil, görev ve zevk olarak görüyorum. Aklımda uzun vadeli hedefler var. Günümü, hayatımı ve hedeflerimi iyi organize etmeye alışkınım. Ayrıca katıldığım projelerde sonuç elde ettikçe heyecanım ve enerjim artıyor. Bu bana sık sık sorulan bir soru. Ancak sevdiğiniz işi yaptığınızda yorulmazsınız.

patronlardunyasi.com

EKONOMİ Haberleri

Adana’da 31 bin gıda denetimine 22 milyon 135 bin lira ceza
Haluk Levent: 'Coin reklamı yapmamış olsam da, bu süreçte kendimi sorumlu hissediyorum'
Adana'da mahallede 400 metrekareyle başlayan seracılık 30 dönüme ulaştı
Adana’dan 3 milyar 45 milyon dolarlık ihracat
Adana'da ıspanak hasadına başlandı