Cumhuriyetin 100. Yılında kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan kadın ve çocukların Bülent Ecevit Müzesi'ne ulaşımı sağlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ve IOM (Uluslararası Göç Örgütü) ile birlikte Cumhuriyet'in 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve IOM (Uluslararası Göç Örgütü) ile birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmenlerin de dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek toplam 15 "i göçmen olmak üzere toplam 53 kadın ve çocuk Adana'nın tarihi yerlerini ve Adana Müzesi'ni rehber eşliğinde gezdi.

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan kadın ve çocukların Bülent Ecevit Müzesi'ne ulaşımı sağlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan Bülent Ecevit Müzesi'ni rehber eşliğinde gezen kadın ve çocuklar; Adana Sinema Müzesi, Tepebağ Arkeolojik Kazı Alanı'nı da ziyaret etti.

Tarihi Kazancılar Çarşısı'nda yemek yiyen kadın ve çocuklar, Büyük Saat, Ulu Cami, Ramazanoğlu Medresesi, Tarihi Adana Çarşısı, Ziya Paşa'nın Mezarı, Çarşı ve Irmak Hamamları, Şıh Cemil Nardalı Konağı'nı da gezdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca, kadınların belediyenin kültür hizmetlerinden yararlanabilmesi (müze, sinema ve tiyatro gibi), tarihi ve kültürel varlıklara kadınların erişiminin sağlanması adına yürütülecek çalışmalarının yanı sıra; Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi çalışmalarına devam edilecek.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Taçlı Yazıcıoğlu'ndan 'bir Adana hikayesi': İncirlik Yazı
Doç. Kalay’dan “Mabed” sergisi
Zeydan Karalar; Konya’da bulunan günlüğü Adana’ya getirmek ve yayınlamak için çalışmalara başladık
Konya’da Adana ile ilgili kritik keşif! Hurda deposundan tarih çıktı
Ertuğrul Özkök: Hangisi daha kalabalıktı, ‘Ferdi Baba’cılar mı, ‘Orhan Abi’ciler mi?