Çukurova Belediyesi'nde ruhsatlar neden imzalanmıyor?

Birçok firmanın yatırımlarını Mersin, Antalya ve Egedeki tatil beldelerine kaydırdığı ifade ediliyor

Soner Çetin'in 10 yıl başkanlığını yaptığı dönemde tartışmaların odağında olan Çukurova Belediyesi, inşaat ruhsatları, imar uygulamaları ve iskan izinleriyle sıkıntılı bir dönem yaşayarak çok kez gündem olmuştu. Çukurova Belediyesi'ne yapılan operasyon neticesinde, başkan yardımcısı Ali Arslanlıoğlu başta olmak üzere imar müdürü ve imar müdürlüğünde yetkili personel, bazı inşaat firması sahipleri, yapı denetim firması sahipleri tutuklanmıştı. Mahkemeye sunulan iddianame neticesinde 14 kişi rüşvet almaktan, 24 kişi de rüşvet vermekten yargılama süreci başladı.

Bu süreçte kaderine terk edilen Çukurova Belediyesi İmar Müdürlüğü bir türlü belini doğrultamadı. Emrah Kozay'ın belediye başkanı seçilmesiyle iş insanları legal düzlemde beklentiye girmişti. Ancak yasal hiç bir sorunu olmayan, sadece inşaata başlamak için yapılan ruhsat başvurularının imzalanmaması nedeniyle kucuksaat.com'a konuşan iş insanları şunları ifade ettiler;

"10 yıllık kirli süreçten sonra Adana'da da birçok firma projeye aykırı inşaat yapmaktan vazgeçti. Son yapılan operasyonlar ve yargılamalar neticesinde kentte yatırım yapanlar kirli işlere tenezzül etmeyecek duruma geldi. O günden bu güne kirli işlere bulaşmayan firmalar da mağdur oldu. Ancak Emrah Kozay'ın başkanlığa seçilmesinden sonra bugüne kadar sıkıntı yaşamamış yasal faaliyet yürüten firmaların ruhsatları halen imzalanmıyor. Ruhsatlar iskan değildir. Burada yatırımcılar projeyi başlatıp yol almak istiyor. Ruhsatlar imzalanmayınca yatırımcılar projelerini başlatamıyor. Özellikle depremden sonra sağlam konut ihtiyacı hasıl oldu."

ARZ TALEP DENGESİ BOZULDU

"Yeni inşaat sayılarının az olması, yeni daire imalatının yetersiz oluşu arz talep dengesini bozmaya devam ederken fiyatların yüksek seyretmesine neden oluyor. Haziran ayının ortasına geldik. Temmuz ayına gireceğimiz günlerde halen Çukurova Belediyesi İmar Müdürlüğü'nden yasal düzlemde hiç bir sorunu olmayan firmaların ruhsatları imzalanmadığını görüyoruz. Kucuksaat.com aracığıyla Başkan Emrah Kozay'a seslenmek istiyoruz; Lütfen projelerin önünü açın."

Kucuksaat.com'a konuşan Adana'nın önemli yatırımcıları arasında yer alan bir iş insanı da yatırımlarının bir kısmını Antalya'ya bir kısmını da Ege bölgesine kaydırma kararı aldığını, yatırımcıların küstürülerek başka bölgelere gitmelerine sebep olanların günün sonunda Adana'ya ve Adanalılara kaybettireceğini ifade etti.

GÜNDEM Haberleri

TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine terör saldırısı
Bursin de Sabancı Ailesi'ne girdi
Küçüksaat Kurucusu Taner Talaş, Business Life TV'de
İntikam için 1 yıl bekledi, ağabeyini yaralayan genci öldürdü
Annesi ve anneannesini öldüren şüpheli konuştu