CHP iki belediye başkanı hakkında toplanıyor

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca için toplandı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün toplandı. 

Kurulda kendisinden yardım isteyen bir başörtülü kadına yönelik ifadeleri tepki toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve bir vatandaşla telefonda küfürlü konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sözlü savunmalarını verdi. 

YDK kararına saygı duyacağını belirten Özcan olası bir ihraç kararı için ise, "partiden ihraç edilmem yönünde beklentisi olanlar vardı. İhraç edilseydim herhangi bir partiye gitmem gibi bir düşüncem yoktu bağımsız olarak kalırdım. İhraç edilseydim sadece CHP ile resmi bağım kopardı, Atatürkçülük ve Türk milliyetçisi çizgimden asla taviz vermezdim" ifadelerini kullanmıştı.

ALİM KARACA İÇİN KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERMİŞTİ

Alim Karaca için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, talimat vermiş ve konu 20 Eylül tarihli MYK da görüşülmüştü. O MYK toplantısında Karaca'nın uyarı istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verilmişti. 

SİYASET Haberleri

AK Parti MYK listesi belli oldu: Hangi isimler listede?
Ak Parti’nin A takımına yedek üye olarak Adana’dan giren Fatime Yurduseven kimdir?
CHP Gençlik Kolları Adana İl Başkanı'ndan çağrı!
Ak Parti’nin A Takımında Adana’dan yer alan sürpriz isim Melek Çiçek kim?
MHP Adana’da KAÇEP ile atağa geçti!