Ceyhan Belediyesi'ne kayyum mu atanacak?

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar için verilen siyasi yasak kararı sonrasında tartışmalar yeniden başladı... İşte 2019'dan bugüne Ceyhan Belediyesi ve Kadir Aydar...

Ceyhan Belediyesi'ni 2019 ye 2024 yerel seçimlerinde 2 kez kazanmasına rağmen bir dönem başkanlık yapamayan, siyasi yasak ve YSK kararlarıyla boğuşan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın 5 yılda yaşadıklarını kucuksaat.com olarak derledik.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, 2013 yılında meydana gelen 2 ayrı olaydan yargılandığı davalardan 10'ar aylık iki ayrı ceza aldı.

2020 yılında Ceyhan Belediye Başkanlığı'nın ilk döneminde 2 ayrı cezanın YSK tarafından birleştirilerek mazbatasının iptal edileceği günlerde konuyla ilgili açıklamada bulunan Aydar, 'YSK, bu cezaları birleştirmiş ama bunu birleştirmeye yetkisi yok. YSK mahkeme değil. Ben görevimin başındayım. Şu an bir mahkemeden ceza almış değilim, bana siyasi yasak getirmeye çalışıyorlar ama bu bugünün olayı değil." demiş, sonrasında kayyum iddiaları gündeme gelmişti.

Ceyhan Belediye Başkanlığı'na 2020 yılında Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz'ın atanacağı iddiaları gündeme gelmişti. 

YSK tarafından 26 Mart'ta mazbatası iptal edilen Kadir Aydar'dan boşalan Ceyhan Belediye Başkanlığı için 5 Nisan 2020 tarihinde seçim yapılmış, Ceyhan Belediye Meclisi'nde yapılan seçimi Millet İttifakı'nın adayı Hülya Erdem kazanmıştı.

2024 YEREL SEÇİMLERİNDE CEYHAN YENİDEN "KADİR AYDAR" DEDİ

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP'nin Ceyhan Belediye Başkan Adayı olan Kadir Aydar, sandıktan 2. kez çıkarak, yeniden belediye başkanlığı mazbatasını teslim aldı.

Ceyhan Belediye Başkanlığı'nı 2. kez kazanan Kadir Aydar hakkında göreve başladıktan yaklaşık 6 ay sonra, geçtiğimiz günlerde 2 yıl bir ay hapis cezası verilmesi ve siyaset yasağı getirilmesi kararı alındı.

Aydar, "Türkiye’nin en hızlı davasında ben siyasi yasak aldım, bu bana değil, size saygısızlıktır, bu bana değil, Ceyhanlıların gasp edilmesidir. Bu kararı veren hakimler, sonuna kadar hukuki anlamda mücadele edeceğim" dedi.

KAYYUM İDDİALARI YENİDEN GÜNDEMDE

Siyasi yasak kararı sonrasında Adana siyaset kulislerinde yeniden "Ceyhan Belediyesi'ne kayyum atanacak mı?" dedikodusu ortaya çıktı.

Ceyhan'ın konum itibariyla stratejik önemi nedeniyle kayyum atanması konuşulurken, önceki dönemde Ceyhan Belediye Meclisi'nde çıkacak aday ya da adaylar arasında gerçekleşecek seçim ile başkan vekili seçilmesinin doğru karar olacağı da yine kulislerde konuşuluyor.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da "hukuksuzluk" olarak nitelendirdiği durumu kamuoyuna anlatmaya devam ederken, hukuki çerçevede de mücadele etmeye hazırlandığını ifade ediyor.

SİYASET Haberleri

Kadir Aydar'dan Siyasi Yasağa Tepki: "Ceyhan Halkının İradesine El Konuldu"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, "Yedigöze Barajından Kozan’a sağlıklı su getiriyoruz"
"Kahraman Gazilerimize minnettarız!"
"Sarıçam İçin Geri Sayım Başladı"
Chp Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: “İsşiz Vatandaşa Yasal Takip Başlatmak Vicdansızlık” “Gss Borçları Silinmeli”