Çatalan Barajında çalıştırılmayan pompa nelere mal oldu? İhalede suistimal var mı ?

Kucuksaat.com WhatsApp ihbar hattına gelen ihbarda, DSİ VI. Bölge Müdürlüğüne bağlı Çatalan Barajında, ihmaller zinciri sonucunda kaza meydana geldiği ve devamında yapılan ihalelerde şaibe olduğu iddia edildi.

Kucuksaat.com WhatsApp ihbar hattına gelen bir ihbarda, DSİ VI. Bölge müdürlüğüne bağlı Çatalan Barajında,  2023 yılında, sorumlu görevlilerin  T1 dipsavak tünelinin tahliye pompalarını çalıştırmadıkları, bu nedenle tünelin tamamının suyla dolduğu, tünelin suyla dolması nedeniyle, montaj yerlerinin tahrip olduğu iddia edildi.

Gerçekleşen ihmal sonucu her biri 4m çapında 300m uzunluğunda boruların yerlerinden koptuğu, ancak yaşanan tüm bu zararla ilgili herhangi bir personel hakkında işlem yapılmadığı öne sürüldü. Gelen ihbarda, oluşan  tahribatın tamir edilmesi amacıyla, DSİ VI. Bölge Müdürlüğü'nün ihale işlemleriyle ilgili çalışma başlattığı vurgulandı.


İHALE SÜRECİ…
DSİ Bölge Müdürlüğü'nün, yaşanan tahribatın giderilmesi amacıyla, normal şartlarda şeffaf bir şekilde açık ihale yapılması gereken bu işlemlerde PAZARLIK USULÜ ile ihale yoluna başvurduğu öne sürüldü.


REKABETSİZ İHALE 
WhatsApp İhbar hattımıza gelen ihbarda ihalenin, çağrılan bir kaç davetli müteahhit firmaları ve DSİ yetkilileri arasında yapıldığı ve yaklaşık maliyetin sadece %0,9 (binde 9) aşağısına Van’lı ERSA GRUP TURİZM İNŞAAT ve RSM MADENCİLİK ENERJİ İNŞAAT isimli şirketlere verildiği öne sürüldü.
İhbarda, konuyla ilgili uzmanların görüşüne başvurulduğu ve söz konusu ihalenin açık yapılması halinde yaklaşık maliyetin çok altına 150-200 milyon gibi bir bedel ile bahse konu tamiratın yapılabileceği yönünde iken DSİ Bölge Müdürlüğü'nün, bu kadar yüksek bedelli bir ihaleyi 3-5 şirket arasından pazarlık ile gerçekleştirdiği iddia edildi.

DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜDAHALE ETTİ Mi?
Pazarlık usulü ihalenin önce açık ihale yöntemi ile yapılmak istendiği ancak bilinmeyen bir şekilde DSİ Genel Müdürlüğünün olaya müdahale ederek süreci iptal ettiği ve ihaleyi pazarlık usulüne çevirdiği iddiaları ise gelen ihbarda yerini aldı. Yetkililerden henüz konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

RSM MADENCİLİK ENERJİ İNŞAAT’IN SAHİBİ KİM?
İhaleyi alan ortak şirketlerden RSM Madencilik şirketinin ortağı, Ahmet Edip İŞÇEVİREN’in bir dönem Antalya Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı, 2014 yılında Sayıştay tarafından, kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan 14 bürokrat arasında isminin geçtiği de ihbarda öne sürülen iddialar arasında yer aldı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sayistay-17-suphelinin-pesinde-132895

GÜNDEM Haberleri

Eşini bıçaklayan kadın'a benzetildi. O değilmiş!
Haraç istediler alamayınca iş yerini kurşunladılar
Adana'daki katliamda ölü sayısı 5'e yükseldi
Maganda kurşunuyla vurulan çocuk hayatını kaybetti
Kırmızı ışıkta geçen otomobil motosiklete çarptı: 1 yaralı