Başkan Küçük, Adana Milletvekillerine “Avukatlık Kanunu” değişikliklerindeki sakıncaları anlattı

Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş ile birlikte Türkiye Barolar Birliği 42. Baro Başkanları toplantısı sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ederek, Adana Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmel

Avukatlık Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliğin ana gündemi oluşturduğu programda Başkanı Av. Veli Küçük ve Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş ile birlikte TBMM ye giderek, Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekilleri M. Şükrü Erdinç, Ahmet Zembilci, Tamer Dağlı, MHP Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Özkoç, Engin Altay, Milletvekilleri Bülent Tezcan,  Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, İyi Parti Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Cumhur Taşkın’ı ziyaret ederek süreçte yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.

Kanununda değişiklik yapılması halinde ortaya çıkacak durumun sakıncaları aktarıldı.

Milletvekilleri de konuyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini bildirdiler.

 

Uzun bir aradan sonra Meclis’in ilk defa açıldığı günde Genel Kurul’un toplanması ve gündemin yoğunluğu nedeniyle diğer partilerin grup başkanvekilleri ile görüşme imkanı bulunamadı.

 

Avukatlık Kanunun, Baroların yapısının ve seçim sisteminin ülkemizin en demokratik yapılarından olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Veli Küçük, “Tüm iletişim kanallarını açık tutarak görüşlerimizi dile getiriyoruz. Türkiye’de istisnasız tüm barolar, çoklu baro sistemine karşıdır.

Bu sistemin sakıncalarını, daha önce gündeme getirildiğinde açıklamıştık. Bugün de ilgili her kurum ve yetkili her makama çoklu baronun sakıncalarını somut gerekçelerle anlatıyoruz.

Çoklu baro, nispi temsil, baroya kayıtlı olmanın zorunlu olmaması, delege yapısı, şirketleşme, şubeleşme vs. değişiklik tartışmalarının ülkemizin salgın ve başka sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, baroların ve avukatların görüşleri alınmadan, oldu bitti ve dayatma şekliyle olamayacağını ifade ettik.

Eğer bir değişiklik olacaksa bunun baroların var olan ihtiyaçları kendileri çalışma yaparak meclise sunmaları yoluyla ve demokratik yöntemle yapılması gerekmektedir. “ dedi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, evrensel hukuka dayalı ilkelerden yola çıkarak temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü ve demokrasiyi savunmak ve işler kılmanın önemini ifade etti.

Baroların toplumu ilgilendiren kamu yararı taşıyan olay ve davaları takip ederek, katkı sunmak görev ve sorumluluğu olduğunu hatırlatan Başkanı Av. Veli Küçük, bu durumun ortadan kaldırılamayacağını, savunmanın özgürlük, aynı zamanda halkın ve yurttaşın sesi olduğunu, dayatmaya devam edilmesi halinde demokratik tepkilerimizi ortaya koyarak, ülkemiz avukatlarının daha evvel 24 Şubat 2018 tarihinde olduğu gibi Ankara’ya, TBMM’ye topluca gelmesi, yürüyüş vb. reaksiyoner tavırlar ile hukuksuz ve demokrasiye aykırı yaklaşıma itiraz ve karşı duruş göstereceklerini sözlerine ekledi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da geri dönüşüm fabrikasında yangın
Kozan'da teknolojik budama dönemi başladı
Büyükşehir'den önemli duyuru
Galatasaray'a Ali Sabancı çağrısı: "Rahatsız eder..."
Adana Demirspor - Fenerbahçe maçının yabancı VAR hakemi belli oldu