Ramazan Bayramı'nda bayrama ait gelenekler olan bayramlaşma, bayram namazı ve yakın temas riski hükümetin 81 ilde uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması ile bertaraf edilmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştı.
Ancak ülkemizin ve dünya müslümanlarının senede bir kez kutladığı kurban bayramı ve ritüelleri, hükümet yetkililerini kara kara düşündürüyor. Kurbanlık hayvanların satışı, satış esnasındaki yakın temas zorunluluğu, kesim organizasyonu, kesim sonrası kasaplarda oluşacak izdiham, kasaplarda birikecek olan müşteri, piknik ve mangal kültürü başlıca sorunlar arasında geliyor.
Meselenin diğer boyutunda bir yıldır bu bayramı bekleyen, Türk ekonomisinin önemli sac ayaklarından birisi olan hayvancılık sektörünün koronavirüs nedeniyle yapılması muhtemel kısıtlamalardan dolayı hayvanları satamama endişesi de hayvancıları tedirgin ediyor.
Pandemi ile mücadele sürecinde, restoranların kapanması sonrasında çok ciddi canlı hayvan stoğu ile karşı karşıya kalan üreticiler için son virajın kurban bayramı olduğu yetkililerce söyleniyor.
Hükümetin bu konuda arayış içerisine girdiği, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yetkililerinin nasıl bir yol izleyeceği ile alakalı çalışmalara başladığı öğrenildi.
Salgın ile mücadele kapsamında, Ramazan Bayramı'nda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının, Kurban Bayramı'nda da gerçekleşmesindeki en büyük engelin hayvan üreticilerin yaşayacağı dar boğaz olduğu değerlendirilirken, yetkililerin nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.