Ahmet Hoşsöyler "Adana'dan Portreler"e konuk oluyor

Taner Talaş'ın çıkardığı kitapla aynı ismi taşıyan programın ikinci konuğu yönetmen ve oyuncu Ahmet Hoşsöyler oluyor

Gazeteci - yazar Taner Talaş'ın kaleme aldığı "Adana'dan Portreler Galerisi" kitabında yer alan, Adanalıların biyografilerine yer vermesi yerel ve ulusal çapta büyük yankı uyandırdı.

Kucuksaat.com ve Küçüksaat TV Kurucusu Talaş, kitaptan yola çıktığı fikri programlaştırma kararı alarak ilk programı Süleyman Onatça ile gerçekleştirmişti.

"Adana'dan Portreler Galerisi" kitabında biyografilerine yer verdiği farklı kategorilerdeki Adanalı isimleri "Adana'dan Portreler" programına konuk alan Taner Talaş'ın ikinci program konuğu yönetmen ve oyuncu Ahmet Hoşsöyler olacak.

ADANA'DAN PORTRELER'İN İKİNCİ KONUĞU AHMET HOŞSÖYLER

"Adana'dan Portreler" programında Taner Talaş konuklarıyla zamanda yolculuk yaparken konukların Adana ile ilgili unutamadığı hikayeleri de günyüzüne çıkarıyor.

  • Boks kariyerinde hangi başarılara imza attı? 
  • Almanya’da hem spor hem sanat eğitimini nasıl tamamladı?
  • Yeşilçam’ın hangi ünlü aktörü İlk senaryosunu beğenmeyip çöpe attı?

Hepsi ve daha fazlası için programı aşağıdaki linkler aracılığıyla sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.

Küçüksaat TV'yi izleyebileceğiniz adresler:

Facebook:https://www.facebook.com/kucuksaatcom/
Twitter: https://twitter.com/Kucuksaatcom
Youtube: hhttps://www.youtube.com/c/küçüksaattv

AHMET HOŞSÖYLER KİMDİR?

14 Nisan 1952 yılında Adana’da doğdu. Lise eğitimini Almanya’da tamamladı. Önce spor akademisine girdi, daha sonra sinemaya merak sardı ve Paderborn Üniversitesi “Sinema & TV” bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra iki yıl Bawaria Stüdyoları’nda reji yardımcısı olarak çalıştı. Almanya’da yaşadığı dönemde boks ile ilgilendi. İki kez Almanya boks şampiyonu oldu.

1982 senesinde Türk Boks Milli Takımı ve Fenerbahçe Boks takımlarını çalıştırdı. Polis boks takımını çalıştırdı, lig şampiyonu yaptı. 

1983 yılında Türkiye’ye dönüp, Kültür Bakanlığı adına “Türk Saray Yemekleri” belgeseliyle yönetmenliğe başladı. İstanbul TV, TGRT gibi kurumlarda yönetmen olarak çalıştı. Alman ARD dâhil, yurt dışı kanallar için çeşitli programlar yaptı.

İslamiyet’te öne çıkan kişi ve olaylarla ilgili çekilen projeleri yönetti.

2015 yılında yapımcılığını 35 MM Film’in üstlendiği “Mavi Gece” isimli, başrollerini Gökhan MumcuFırat Tanış ve Ayça Varlıer’in paylaştığı sinema filminde yönetmen olarak yer aldı.

30’a yakın film ve dizide yönetmen, 10’a yakın sinema filminde senaryo, 2 sinema filminde yapımcı ve 20 filmde oyuncu olarak kendini ispatladı.

Oyunculuk kariyerinde;  Kertenkele (Emniyet Müdürü), Küçük Besleme (Polis-Doktor), Kilyos Cinayeti (Arzu'nun Abisi Halil), Ben de Yaşıyorum Tek Başına, Muhteşem Serseri, Belki Yarın, Sevgili Bebeklerim, Her Yer Karanlık, Erkek Sevgisi, Atmaca, Aile Pansiyonu, Lotto Kralı, Azap Rüzgarı, İllet, Aşk Salıncağı, Sevenler Ölmez, Gurbet Kuşları (Ahmet),Dört Kardeşe Dört Gelin gibi dizi ve filmler yer alır.

Yönettiği diziler arasında ‘Üvey Baba’ ve ‘Küçük Besleme’ TV dizileri izleyicileri tarafından en bilinen eserleridir. Yönettiği diğer diziler; Sırlara Yolculuk, Yaşanmış Öyküler, Yalnız Kalpler, Gönül Sultanları, Kayıp Madalyon, 8. Gün’dür.

Acılar ve Arzular (1991), Kiralık Anne (1990), Çılgın Aşıklar (1990) Çıkmaz Yol (1993), Tek Başına (1987) yönettiği filmlerden bazılarıdır.

Yönetmenliği dışında yazdığı senaryolarla da Türk sinemasına birçok eser kazandırmıştır.

Mavi Gece, Kaside-i Bürde Şairi/Kaab Bin Züheyr, Dönüş Yemini, Çılgın Âşıklar, Kiralık Anne, Tek Başına, Belki Yarın, Kurye, Her Yer Karanlık sanatçının senaryosunu yazdığı eserlerdir.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Adanalı usta sanatçıyı kahreden haber
Taçlı Yazıcıoğlu'ndan 'bir Adana hikayesi': İncirlik Yazı
Doç. Kalay’dan “Mabed” sergisi
Zeydan Karalar; Konya’da bulunan günlüğü Adana’ya getirmek ve yayınlamak için çalışmalara başladık
Konya’da Adana ile ilgili kritik keşif! Hurda deposundan tarih çıktı