Adana’ya yeni bir üniversite daha kuruluyor

Yeni kurulacak vakıf üniversitesinin tercihi Sarıçam ilçesi oldu. İstanbul merkezli üniversitenin bazı fakülteleriyle Adana'da hizmet vermeye başlanacağı öğrenildi.

MHP Mersin Milletvekili ve Nişantaşı Eğitim Vakfı (NEV) kurucusu Levent Uysal, Adana'nın 3. üniversitesini kurmak için kolları sıvadı.

Levent Uysal'ın Adana'da kuracağı Nişantaşı Üniversitesi, tıpkı Çukurova Üniversitesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) gibi Sarıçam'da yer alacak.

Kucuksaat.com'un edindiği bilgilere göre, Adana'da kurulacak Nişantaşı Üniversitesi Adana ATÜ yerleşkesine yakın bir yerde eğitim hizmeti verecek.

ÜNİVERSİTE HAKKINDA BİLGİLER

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.

Nişantaşı Üniversitesi 2017 yılında büyük bir yeniliğe giderek kampüslerinin hepsini Ağaoğlu 1453'te bulunan yeni NeoTech kampüse taşımıştır, akademik kadro dahil olmak üzere birçok yeniliğe de beraberinde imza atmıştır.

2021 Mayıs itibarıyla akademik olarak 46 lisans bölümü, 45 ön lisans bölümü, 21 yüksek lisans ile doktora bölümü yer almaktadır. Bunun yanında yaklaşık olarak üniversite bünyesinde 19 bin öğrenci eğitim görmektedir.

GÜNDEM Haberleri

Çukurova Havalimanı'ndan direkt uçuşların başlayacağı şehirler belli oldu
Meclisten, TEKNOFEST çıkarması
Pilot olma deneyimini TEKNOFEST’te yaşıyorlar
TEMAD Adana'nın konuğu Sedat Memili
TEKNOFEST Adana 6 Ekim'de bitecek, hafta sonu ziyaret saatleri belli oldu